theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Valtifest zet haar tenten op in Amsterdam

04-09-2015 - Op zaterdag 5 september, traditiegetrouw de eerste zaterdag van september, vind de 8ste editie van Valtifest plaats. Deze editie van Valtifest wordt één grote culture-mash onder het thema: Wie je ook Tent.

Valtifest 2015: Wie je ook tent!

Leven en laten leven, dat is al jaren een van de kernwaarden van Valtifest. Dit jaar zelfs meer dan ooit. In een wereld waar mensen op basis van geloof, ras, seksuele geaardheid of afkomst elkaar het licht in de ogen niet gunnen, wil Valtifest een oase van verbroedering zijn. De plek waar bezoekers één keer per jaar zonder gêne zichzelf kunnen zijn, ook al zijn ze volledig verkleed.

Vanwege het thema Wie Je Ook Tent! verrijst op 5 september een bonte verzameling van verschillende tenten op het bekende NDSM-terrein. Verwacht de TandartsassisTent, de PoTent, de 1-nightsTent en nog veel meer varianten. Daar staan de artiesten geprogrammeerd die verstrengeld zijn met het DNA van Valtifest. Het zijn enkel Nederlandse artiesten van divers pluimage, die begrijpen waar Valtifest om draait en die altijd een tikje tegendraads en vol humor naar de wereld kijken.

Het Jiskefet-personage Oboema zal tijdens de achtste editie van Valtifest het hoofdpodium op het Plein Der Verenigde Naties hosten. Daar staat ook De Jeugd van Tegenwoordig. Dit jaar vieren ze hun tiende verjaardag en doen ze alleen de allergrootste festivals aan. Uiteraard vormen de tenten die in Amsterdam-Noord verrijzen hun basiskamp en dus sluiten ze juist op Valtifest hun festivalseizoen af. Mike Mago scoort internationale monsterhits en draait zich op Valtifest twee slagen in de rondte, op zowel het hoofdpodium als bij RAUW. Michel de Hey en Benny Rodrigues, twee rasechte Rotterdammers schitteren gezamenlijk op hét Amsterdamse festival, waarbinnen een vernieuwende elektronische muziekprogrammering hand in hand gaat met creativiteit, humor en vrijheid.

Joost van Bellen zal in diverse gedaantes en met verschillende muzieksoorten op ieder podium draaien: zo is Joe The Ripper een nieuw project samen met Riptide, waar werkelijk álle muziek door elkaar heen gegooid zal worden. Joris Voorn zal tijdens Valtifest de 1-Nice Tent afsluiten van met een set van 21.30 tot 23.00.


Uitzonderlijk
Valtifest mikt voor de 2015 editie op het meest diverse festivalpubliek in de geschiedenis van het universum: het wordt een waarlijk soepzooitje. Dit jaar vraagt Valtifest de bezoekers de NDSM Werf te betreden in een outfit die alle culturen in de mix gooit. Een culture-clash en tegelijk meltingpot waarbij Balinese danseressen op cowboylaarzen lopen, Indiase goeroes een Schotse kilt dragen en vele andere culturen zich in de grootse folkloristische smeltkroes ooit onderdompelen om gezamenlijk één bruisend, cultuuroverstijgend geheel te worden.

Achtergrond
Valtifest is een kleurrijk evenement dat iedere eerste zaterdag van september plaatsvindt op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Elk jaar is er weer een ander kleurrijk thema dat wordt toegepast in de communicatie, het décor en de uitzinnige dresscode: zo waren de thema’s in voorgaande jaren ‘Multicolour’, ‘Beestenboel’, ‘It’s a Religion‘, ’All in the Family’, 'Next to Uranus' en 'KAK!'. Valtifest wordt georganiseerd door Meubel Stukken, Plus1 en MTV, en is dé plek waar uitzinnige creativiteit heerst, met vernieuwende muziek en mode.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Festivalliefhebbers zijn te vinden in Into The Great Wide Open, Festival Bruis en Valtifest

Interviews
» Vier vragen aan: Joost van Bellen (Valtifest)

Evenement - geweest:
» Valtifest 2015

Locatie(s):
» NDSM -Werf

Person(en)
» Joost van Bellen

Groep(en)
» De Jeugd van Tegenwoordig
» Jiskefet

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Valtifest zet haar tenten op in Amsterdam lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap