theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Nederlands Film Festival 2015

22-09-2015 - De 35e editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van 23 september tot en met 3 oktober. Onder het hoofdthema Grenzeloos Nederlands wordt samen met makers, experts en het publiek de internationale kracht van de Nederlandse film opgezocht.

GLUCKAUF officiële NL trailer
International Film Festival Rotterdam 2015
International Film Festival Rotterdam 2015
Foto: IFFR

Tien dagen lang is Utrecht de filmhoofdstad van Nederland, waar de Nederlandse film het erepodium krijgt dat het verdient. Films van kort tot lang, van arthouse tot mainstream, van analoog tot digitaal. Speelfilms, documentaires, animaties, korte films, televisiedrama’s én evenementen voor jong en oud.

Zowel de Nederlandse filmprofessionals als een groot landelijk publiek bezoeken het festival voor het uiteenlopende programma. De talkshows, workshops, debatten, filmfeesten en natuurlijk de filmvertoningen staan garant voor een bruisend, informatief, inspirerend en creatief festival. Terugkerend hoogtepunt van het Nederlands Film Festival is de competitie om de Grote Prijzen van de Nederlandse Film, de Gouden Kalveren.

Op het festival zijn dit jaar 352 films te zien, waaronder 40 speelfilms, 37 lange documentaires, 65 korte films, 65 korte documentaires, 26 televisiedrama’s en 76 premières.

Uitzonderlijk
Op vrijdag 2 oktober , de slotavond van het Nederlands Film Festival worden De Gouden Kalveren worden uitgereikt in het Beatrix Theater. Grote kanshebbers zijn GLUCKAUF met 10 nominaties, BLOED ZWEET EN TRANEN en PRINS met 8 nominaties, en SCHNEIDER VS. BAX en DE SURPRISE met 7 nominaties.

Achtergrond
Op 24 september 1981 opende de Utrechtse filmregisseur Jos Stelling in ’t Hoogt de eerste editie van de Nederlandse Filmdagen. Het festival dat sinds 1993 als Nederlands Film Festival door het leven gaat. Stelling zette het festival op met een groot aantal mensen uit de Nederlandse filmwereld, met de bedoeling de Nederlandse filmmakers bij elkaar te brengen, de Nederlandse films onder de aandacht van een groot publiek te brengen en te discussiëren over de vraag hoe de filmsituatie verbeterd kon worden.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Nederlands Film Festival: Pop@Film
» International Film Festival Rotterdam 2015
» Derstigste verjaardag Holland Animation Film Festival
» Tweede editie Vlaams Film Festival in Utrecht en Amsterdam
» Eerste Wildlife Film Festival
» De Utrechtse Nieuwjaarsduik
» Gouden Kalveren 2008 uitgereikt op NFF
» Nederlands Film Festival: Pop@Film
» Marleen Gorris te gast op Film Festival Maastricht

Locatie(s):
» Pathe Rembrandt
» louis hartloper complex
» Filmtheater 't Hoogt
» Stadhuis Utrecht
» Grand Hotel Karel V
» Catharijne
» TivoliVredenburg
» Beatrix Theater
» CineMec

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Nederlands Film Festival 2015 lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap