theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

De beste elf op het Nederlands Theater Festival

De beste voorstellingen van het moment

29-08-2015 - Van 3 tot en met 13 september toont het Nederlands Theater Festival op verschillende locaties in Amsterdam de beste voorstellingen van het moment. Tegelijkertijd vindt ook het Amsterdam Fringe Festival plaats op zo'n 40 locaties in de stad.

Nederlands Theater Festival 2015 Officiële trailer
De Familie Manson
De Familie Manson
Foto: Ben van Duin

De Nederlandse Toneeljury selecteerde voor het Nederlands Theater Festival elf voorstellingen, onder andere Horror, Angels in America, Medea, De Verleiders en Gavrilo Princip vallen onder deze Officiële Juryselectie. Daarnaast toont het festival ook TF Specials, dit zijn voorstellingen die niet mogen ontbreken in het rijtje van hoogtepunten omdat ze bijvoorbeeld genomineerd zijn voor een prijs of actuele ontwikkelingen in het theater illustreren. Onder TF Specials vallen onder andere: A piece of time, The Great Warmachine, Micha Wertheim voor Zichzelf, Vader en Ochtendzee.

Daarnaast is er TF Jong, de jeugdeditie van het Nederlands Theater Festival met vele voorstellingen in Jeugdtheater de Krakeling en diverse Wijktheaters van Amsterdam.

Rondom de voorstellingen is een uitgebreid randprogramma opgezet. Onderdeel hiervan zijn een theatermarathon, diverse nagesprekken o.l.v. radiopresentator Hans Smit, vele prijsuitreikingen, expo's (zoals 60 jaar Louis en Theo d'Or), de programmeursdag, en Nieuwe Grond: het programma gericht op reflectie en vernieuwing binnen én buiten de kunstensector.

Diverse voorstellingen die te zien zijn op het Nederlands Theater Festival gaan tijdens het festival on tour naar andere steden in Nederland. Dit zorgt ervoor dat ook buiten Amsterdam de parels van het Nederlands Theater te zien zijn.

Uitzonderlijk
Traditiegetrouw opent het festival op 3 september met de Staat van het Theater, dit jaar uitgesproken door regisseur Ola Mafaalani. Op zondag 13 september sluit het festival af met het Gala van het Nederlandse Theater waar de belangrijkste Toneelprijzen worden uitgereikt, zoals de Louis d'Or en de Theo d'Or.

Achtergrond
Het Nederlands Theater Festival toont elf dagen lang de beste voorstellingen van het moment, reikt vele prijzen uit waaronder die voor de beste acteurs van Nederland, laat succesvolle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van theater zien, staat vooraan in het gesprek over de rol van theater in de samenleving en laat grenzen tussen verschillende kunstdisciplines vervagen.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Juryselectie Nederlands Theater Festival bekend
» Amsterdam Fringe Festival
» BankGiro Loterij Theater Weekend

Evenementen - geweest:
» Angels in America
» De Verleiders: door de bank genomen
» Gavrilo Princip
» Horror
» Kunsthart
» Medea
» Nederlands Theater Festival 2015
» nobody home

Locatie(s):
» Theater Frascati
» Het Compagnietheater
» Jeugdtheater De Krakeling
» De Krakeling
» Stadsschouwburg Amsterdam
» Theater Bellevue

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


De beste elf op het Nederlands Theater Festival lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2022 theAgenda.nl/HyperLeap