theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Uitmarkt 2015

De aftrap van het nieuwe culturele seizoen

26-08-2015 - De Uitmarkt is de landelijke opening van het culturele seizoen en vindt traditiegetrouw plaats in Amsterdam in het laaste weekend van augustus. Dit jaar is het van 28 tot en met 30 augustus op en rondom het Museumplein en Leidseplein feest.

Musical Sing-a-Long - Jersey Boys op de Uitmarkt

Het programma biedt een dwarsdoorsnede van de podiumkunsten, maar ook disciplines als literatuur, museale kunsten, film en nieuwe media komen aan bod. Drie dagen lang een keur aan gratis optredens op verschillende podia in de stad en presentaties van zo'n 200 culturele instellingen.

Op vrijdagavond begint de openingsshow van de Uitmarkt, onder begeleiding van Jörgen Raymann en huisband New Cool Collective. De Uitmarkt wordt geopend met een flink aantal bekende artiesten, waaronder Paul de Leeuw, het dansgezelschap Club Guy & Roni met Slagwerk Den Haag, De Jeugd van Tegenwoordig, Cello8ctet Amsterdam, Orgel Vreten met een wervelende orgelrock show, het cabaret duo Van Der Laan en Woe en Kim Hoorweg & Robin Nolan Trio. A De Opening is vanaf 21.10 uur te volgen op NPO2.

De 38e editie van de Uitmarkt staat dit jaar in het teken van nieuw talent. De podia van de Melkweg, Theater Bellevue, Paradiso, de Balie, het Concertgebouw en de Vondelkerk bieden ruim baan aan jonge theatermakers, filmers, bands, schrijvers, cabaretiers, dansers en musici. Maar ook buiten de theaters en concertzalen is nieuw talent te vinden. Volg hiervoor de Yellow Brick Road; een gele programmalijn van jonge makers voor wie interactie met het publiek een wezenlijk kenmerk is van hun werk. Om een keuze te maken uit het aanbod van jonge makers, zijn voor zaterdag en zondag Jong Talent Routes samen- gesteld. Deze routes bieden een dagvullend en divers programma langs de vele optredens.

Goed nieuws voor de nachtbrakers onder de hiphop-, house- en technoliefhebbers: als vervolg op een succesvolle eerste editie van Club Silencio, organiseren een aantal Amsterdamse Clubs tijdens de Uitmarkt dit jaar voor het eerst de Uitnacht. Eerst ga je naar de silent disco op het Museumplein waar je lekker los kunt gaan op je favoriete dj’s van AIR, Bitterzoet, Chicago Social Club, Disco Dolly, Escape, Melkweg, NYX, Panama, Paradiso of Sugar Factory. Vervolgens bemachtig je een gratis polsbandje om de rest van de nacht door te feesten in één van de clubs.

Traditiegetrouw wordt de Uitmarkt zondagavond afgesloten met een Musical Sing-a-long. Dit jaar viert de Musical Sing-a-Long haar tienjarig bestaan als de afsluiter van de Uitmarkt. Zing mee tijdens dit spektakel met de musicalsterren Johnny Kraaijkamp, Pim Douwsma, Jim Bakkum en Simone Kleinsma. Onder begeleiding van het Metropole Orkest word je getrakteerd op nieuwe theaterproducties als Beauty and the Beast, Grease, Billy Elliot, The Bodyguard, Nonsens, Meisje met het rode haar en Willem Ruis, de show van zijn leven. Ook met nummers uit internationale producties, als Jesus Christ Superstar en Priscilla, Queen of the dessert, kan worden meegezongen. De presentatie ligt in handen van Frits Sissing en Anouk Maas (live uitzending op NPO1).

Uitzonderlijk
Met bijna 500.000 bezoekers, 2000 artiesten en bijna 30 podia is de Uitmarkt uitgegroeid tot het grootste en bekendste culturele festival van Nederland. De Uitmarkt is gratis toegankelijk.

Achtergrond
De jaarlijkse Uitmarkt vindt traditiegetrouw plaats in het laatste weekend van augustus in Amsterdam. De Uitmarkt heeft als doel: het bevorderen van cultuurparticipatie door een zo breed mogelijk publiek te laten kennismaken met het rijke en gevarieerde aanbod voor het komende seizoen.

Door onze redactie

Zie ook:

Evenement - geweest:
» Uitmarkt 2015

Locatie(s):
» Museumplein
» Leidseplein

Person(en)
» Jörgen Raymann
» Paul de Leeuw

Groep(en)
» De Jeugd van Tegenwoordig
» New Cool Collective

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Uitmarkt 2015 lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap