theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Nijmegen maakt zich klaar voor de Vierdaagse

16-07-2015 - Volgende week dinsdag gaat de Nijmeegse Vierdaagse van start maar aanstaande zaterdag beginnen de Vierdaagsfeesten al. Een week lang wordt het centrum van de stad omgetoverd tot het grootste podium voor gratis muziek in Europa.

Even belangrijk voor Nijmegen als de Vierdaagse zijn de Vierdaagsefeesten. Voorafgaand aan en tijdens de vier wandeldagen wordt er uitbundig gevierd in Nijmegen. Door het hele centrum staan er podia met meer dan duizend acts die tijdens de hele week optreden.

De stad ondergaat een intensieve metamorfose om de meer dan één miljoen bezoekers aan te kunnen; er worden tijdelijk overgangsbruggen neergezet om het de lopers en feestvierders makkelijker te maken en overal staan grote reclame- en wegwijsborden. De stad hoopt zo de 'crowd control' in de hand te houden.

De horeca in Nijmegen hoopt natuurlijk op mooi weer maar de meesten laten niets aan het toeval over. Veel uitbaters kiezen ervoor om grote overkappingen te bouwen om hun gasten droog te houden mocht het weer onverhoopt tegenvallen.

De Vierdaagsefeesten beginnen zaterdag 18 juli 2015 om 18:00.

De Vierdaagse zelf start op dinsdag 21 juli 2015.

Uitzonderlijk
Met meer dan dertig podia met een brede variëteit aan muziek van Nederlandstalig tot jazz, van onbekende pubertrios tot gearriveerde acts als Gordon. Dit jaar probeert de organisatie de meeste groene feesten ooit te organiseren, het resultaat van een aantal jaren experimenteren. Zelfs de inhoud van de urinoirs worden gerecycled tot fosfaat wat weer wordt gebruikt voor kunstmest.

Achtergrond
De Nijmeegse Vierdaagse is een vierdaagse wandeltocht in en om Nijmegen. Lopers kunnen kiezen voor drie afstanden: dertig kilometer, veertig kilometer of vijftig kilometer. Iedere dag heeft de wandeltocht weer een andere route en dus andere omstandigheden. De eerste dag (noord) is een lange wandeling door een polderlandschap en de tweede dag is een gevarieerde route ten westen van de stad. Dag drie is een lange wandeling door het zeven heuvelen landschap ten oosten van Nijmegen en de laatste dag is een flinke wandeling ten zuiden van de stad. Deze laatste route eindigt in de tot Via Gladiola omgedoopte Sint Annastraat waar alle lopers worden onthaald als helden.

Door onze redactie

Zie ook:

Evenement - geweest:
» Otis Park Festival 2015

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Nijmegen maakt zich klaar voor de Vierdaagse lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap