theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

The -Week- Agenda

Wat te doen in week 19

04-05-2015 - Deze week staat natuurlijk vooral in het teken van de Dodenherdenking en Bevrijdingsdag, genoeg te zien en beleven dus aan het begin van de week.

LA PALOMA met Kitty Courbois, Ingeborg Elzevier en Sigrid Koetse
Lentetuin
Lentetuin
Foto: Rosemarie van Bentum

Bijzonder is het Theater na de Dam op 4 mei, een initiatief van de theatermakers en filosofen Jaïr Stranders en Bo Tarenskeen, die zich in 2010 zorgen maakten over de afnemende zeggingskracht van de Nationale Dodenherdenking. Theater Na de Dam benadert elk jaar theatermakers met de vraag of zij speciaal voor 4 mei een nieuwe voorstelling willen maken die betrekking heeft op de Tweede Wereldoorlog. Ondertussen draaien de theaters gewoon door, daarom ook voor de rest van de week een drietal tips voor in jullie agenda.

Cabaret: Op Sterk Water

Deze voorstelling wordt samen met het publiek geïmproviseerd. Toch is het succes van de voorstelling niet afhankelijk van het toeval van het publiek. Uitgangspunt is dat de mensen die op het podium meedoen weer als held terug de zaal in gaan.

Toneel: La Paloma

Voor de derde keer in vijftig jaar werken drie Grande Dames van het Nederlandse toneel samen: Ingeborg Elzevier, Sigrid Koetse en Kitty Courbois. In La Paloma leven twee oude dames een deel van het jaar in een zomerhuisje in het bos. Weg uit die drukke en onoverzichtelijke stad. Het lijkt een vredig bestaan, maar dan verschijnt hun oudste zuster ten tonele. Wat is de reden van haar komst? En wat zijn dat voor klusjes waar kleinzoon Daan het zo druk mee heeft? Er is verwarring en angst in het eerder zo rustige bos. En dan ook nog: is de dreigende opheffing van het huisjespark meer dan een gerucht?

Muziek: Kampvuur

Jan Rot heeft de mooiste kampvuurliedjes knetterend en knapperend vertaald en brengt ze met de bijbehorende verhalen. Daarnaast komt een nieuwe serie nummer 1-hits aan bod, zoals No woman no cry, Mull of Kintyre en Springsteens Fire. Plus eindelijk weer klassiekers uit Jans eigen verleden als Groot avontuur en Samen uit elkaar. Bij de optredens van april tot en met mei 2015 wordt Jan vergezeld door Marjolein Meijers en Jan van der Meij op contrabas en gitaar.


Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Theater na de Dam 2015
» Bevrijdingsdag 2015
» Meivakantie

Evenementen - geweest:
» Kampvuur
» La Paloma
» Op Sterk Water

Locatie(s):
» Theater Dakota
» Theater Heerlen
» Stadsschouwburg Haarlem
» Deventer Schouwburg
» Schouwburg De Lawei
» De Oosterpoort
» De Goudse Schouwburg

Person(en)
» Jan Rot

Groep(en)
» Op Sterk Water

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


The -Week- Agenda lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap