theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

De Franse succesfilm 'Intouchables' in het theater

28-04-2015 - De film 'Intouchables' krijgt een theateruitvoering met Huub Stapel in de hoofdrol.

In februari 2016 komt Intouchables naar het theater, Huub Stapel vertolkt de rol van Philippe, de aan een rolstoel gekluisterde miljonair.

Vanaf het moment dat hij Driss, een kleine crimineel uit de banlieus van Parijs als persoonlijk verzorger aanneemt, wordt hun beider wereld op zijn kop gezet. Philippe wordt uitgedaagd door het lef en de keiharde overlevingsdrift van Driss en die betreedt een wereld, die in werkelijk niets op de zijne lijkt. De mannen zoeken samen naar spanning en avontuur, dagen elkaar uit en zo ontstaat een intense vriendschap, die even kwetsbaar als ontroerend is.

Dick van den Heuvel schrijft het scipt in samenwerking met Peter de Baan en De Baan regisseert het ook. De film Intouchables (Onaantastbaar) is van Olivier Nakache en Éric Toledano


Uitzonderlijk
Het gebeurt niet vaak dat van een film een theaterstuk wordt uitgevoerd. De normale route is meestal andersom van een succesvol boek of theaterstuk volgt er op den duur een film. Maar een kleine trend lijkt zich af te tekenen eerder dit jaar was er de theaterreeks 'Bonnie & Clyde' van het duo Miss Molly & Me, 'Pippi Langkous', 'Polleke' en de succesvolle musical 'Dreamgirls.

Achtergrond
De film 'Intouchables' werd in 2011 onverwachts een groot succes, alleen al in Nederland zagen meer dan 1,2 miljoen mensen de film. Met wereldwijd meer dan 50 miljoen bezoekers is deze tragi-komedie de best bekeken Franse film ooit.

Door onze redactie

Zie ook:

Evenement - geweest:
» Intouchables

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


De Franse succesfilm 'Intouchables' in het theater lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2022 theAgenda.nl/HyperLeap