theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

The -week- Agenda

Wat te doen in week 17

20-04-2015 - Nog een paar nachtjes slapen tot Koningsdag, maar voor we de oranje outfits weer uit de kast trekken mogen we nog een hele week genieten in de theaters. Zoals elke week zet TheAgenda daarom weer drie week tips op een rij.

Powervrouwen: een revue van nu 2 | Trailer
World Press Photo of the Year 2014 First Prize Contemporary Issues, Singles
World Press Photo of the Year 2014 First Prize Contemporary Issues, Singles
Caption: Jon and Alex, a gay couple, during an intimate moment. Life for lesbian, gay, bisexual or transgender (LGBT) people is becoming increasingly difficult in Russia. Sexual minorities face legal and social discrimination, harassment, and even violent hate-crime attacks from conservative religious and nationalistic groups.
Foto: (c)Mads Nissen, Denmark, Scanpix/Panos Pictures, St. Petersburg, Russia

Dans: Drumming – Rosas

Drumming (1998) is een choreografie van Anne Teresa de Keersmaekers. Een wervelende dans op een krachtige percussiepartituur van de New Yorkse minimalist Steve Reich. Reich schreef Drumming in 1970-1971, kort na een studieverblijf in Afrika. De partituur vertrekt vanuit één enkel obsederend ritmisch motief. Dit vermenigvuldigt zich en ontplooit zich in een rijke variëteit aan texturen. In haar choreografie respecteert Anne Teresa De Keersmaeker de geest van de partituur en verrijkt haar tegelijkertijd: de choreografische complexiteit ontstaat net als de muziek uit één enkele bewegingszin waarop eindeloze variaties in tijd en ruimte worden toegepast.

Cabaret: Powervrouwen - Een revue van nu2

De Powervrouwen zijn terug in het theater met een nieuwe, eigentijdse revue! Met een gezonde dosis zelfspot brengt een nieuwe groep steengoede actrices en cabaretières komische sketches en herkenbare liedjes. En die draaien allemaal om damesdingen. Van relaties en carrière tot lichamelijk verval; hilarische, pijnlijke en ontroerende dingen die het leven van een vrouw verrijken en soms ook verarmen.

Toneel: Nora – Toneelgroep Amsterdam

Het toneelstuk Nora gaat over een jonge vrouw die tot het besef komt dat ze heel haar leven alleen voor anderen heeft geleefd. Torvald Helmer (Thomas Ryckewaert) en zijn vrouw Nora (Halina Reijn) leiden op het eerste gezicht een ideaal leven en lijken perfect gelukkig. De schijn van hun modelhuwelijk draagt alleen maar bij tot zijn succes. Tot een ongelukkig voorval uit Nora's verleden plots opduikt en een blaam dreigt te werpen op Helmers carrière. Helmers liefde voor Nora gaat dan even snel verloren als ze gekomen was. Zijn felle reactie opent Nora's ogen. Haar wereld stort als een poppenhuis in elkaar.

Voor de liefhebbers van musea is dé week van het jaar in volle gang, namelijk de Nationale Museumweek, deze week zullen zeven museumschatten, buiten de muren van zeven musea, worden belicht om zo heel Nederland kennis te geven van ons verborgen ‘goud’. Regionaal verspreid worden 7 grote live-events georganiseerd die prikkelen en nieuwsgierig maken en zo aandacht vragen voor de verhalen, de geschiedenis en de belangrijke lessen die de museumschatten verschaffen. Waar de 7 gouden pronkstukken onthuld worden word dagelijks bekend gemaakt in de Museumweek.

Verder opende op zaterdag 18 april de World Press Photo 2015 in De Nieuwe Kerk, tevens het begin van de lange wereldtour van de internationale persfotowedstrijd. De tentoonstelling bevat indrukwekkende persfoto’s van 41 prijswinnaars uit 17 landen, in acht categorieën: Algemeen nieuws, Dagelijks leven, Hard nieuws, Hedendaagse kwesties, Langetermijn-projecten, Natuur, Portretten en Sport.


Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Nationale Museumweek 2015
» World Press Photo 2015

Evenementen - geweest:
» Drumming
» Nora
» Powervrouwen - Een revue van nu 2

Locatie(s):
» Stadsschouwburg Utrecht
» Spant!
» Stadsschouwburg Amsterdam
» Posthuis Theater

Groep(en)
» Rosas
» Toneelgroep Amsterdam

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


The -week- Agenda lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap