theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Spring Festival in Den Haag

13-04-2015 - Van 13 tot en met 17 april 2015 organiseert de afdeling Compositie van het Koninklijk Conservatorium het jaarlijkse Spring Festival.

Spring Festival 2015
Jeffrey Spalburg - Baas
Jeffrey Spalburg - Baas
Foto: (c) GV Productions

Tijdens het Spring Festival vinden er diverse concerten in het Koninklijk Conservatorium en het Korzo theater plaats. Studenten van de afdeling Compositie presenteren tijdens het Spring Festival hun nieuwste werk.

Het Springfestival van het Koninklijk Conservatorium is al tientallen jaren een begrip in Den Haag. Talloze belangrijke premières vonden plaats tijdens dit avantgardistische festival. Ervaar hoe hedendaagse muziek wordt gecomponeerd door de jongste generaties. Tijdens het festival worden iedere dag gratis concerten gegeven.

Zo vinden in het Korzo Theater bijvoorbeeld een aantal presentaties van nieuwe composities plaats onder de naam Catchpenny. Catchpenny betekent letterlijk: gemaakt om spoedig tegen een lage prijs te worden verkocht, afgezien van de waarde of gebruik. Studenten van de compositie afdeling van het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bieden het publiek in Korzo gratis de gelegenheid om een tiental premières bij te wonen. De ensembles zijn samengesteld door studenten van de klassieke afdeling en componisten die zelf ook instrumenten bespelen. Verder zal slagwerker Konstantyn Napolov twee nieuwe solowerken voor slagwerk ten gehore brengen van de componisten Jan-Peter de Graaf en alumni Christiaan Richter en vertolkt Sara Zamboni een eigen compositie.

Uitzonderlijk
Het Springfestival van het Koninklijk Conservatorium is al tientallen jaren een begrip in Den Haag. Talloze belangrijke premières vonden plaats tijdens dit avantgardistische festival. Ervaar hoe hedendaagse muziek wordt gecomponeerd door de jongste generaties. Tijdens het festival worden iedere dag gratis concerten gegeven.

Achtergrond
Het Koninklijk Conservatorium is prominent aanwezig in het hart van het Haagse muziekleven. Daar initieert en inspireert het tal van producties en festivals, zoals de zondagochtend-koffieconcerten in de Dr Anton Philipszaal, componistenconcerten in het Nutshuis en het Korzo Theater, de door Musica Antica georganiseerde barokconcerten in de Lutherse kerk en de Dorpskerk in Voorschoten, de Big Band-concerten, het Koninklijk Conservatorium Kamermuziekfestival, de concerten van het Symfonie Orkest en voor nieuwe muziek en performances het Spring Festival en de CASS-avonden. Een groot deel van deze projecten wordt tevens uitgevoerd in diverse concertzalen in heel Nederland. Gemiddeld initieert en (co)produceert het Koninklijk Conservatorium zo’n 550 concerten, optredens en presentaties per jaar, waarvan de helft buiten het conservatorium plaatsvindt. Dit maakt het conservatorium tot een van de grootste culturele instellingen en een van de belangrijkste producenten in het Haagse cultuuraanbod.


Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» The -week- Agenda

Evenement - geweest:
» Spring Festival 2015

Locatie(s):
» Korzo Theater
» Koninklijk Conservatorium
» Grote Kerk

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Spring Festival in Den Haag lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap