theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Nationale Museumweek 2015

07-04-2015 - Van 18 tot en met 26 april 2015 staat heel Nederland in het teken van onze musea, onze kunst en ons erfgoed, van ‘Ons échte goud’. Na jaren van het Museumweekend, komt er dit jaar de Museumweek.

ons echte / goud \ Nationale Museumweek 18 - 26 april 2015
Jeffrey Spalburg - Baas
Jeffrey Spalburg - Baas
Foto: (c) GV Productions

Tijdens de Nationale Museumweek zullen zeven museumschatten, buiten de muren van zeven musea, worden belicht om zo heel Nederland kennis te geven van ons verborgen ‘goud’. Regionaal verspreid worden 7 grote live-events georganiseerd die prikkelen en nieuwsgierig maken en zo aandacht vragen voor de verhalen, de geschiedenis en de belangrijke lessen die de museumschatten verschaffen. Waar de 7 gouden pronkstukken onthuld worden word dagelijks bekend gemaakt in de Museumweek.

Uitzonderlijk
Mirjam Moll (manager collectieve promotie Museumvereniging): “Doel van de eerste Nationale Museumweek is om heel Nederland trots te laten zijn op hun eigen kunstschatten in de regio en meer waardering te laten krijgen voor de musea in hun buurt! Daarom brengen we de kunstobjecten dit keer naar buiten. Voor iedereen bereikbaar, ook voor hen die nooit naar een museum gaan.”

Achtergrond
De Nationale Museumweek is een initiatief van de Museumvereniging en wordt mede mogelijk gemaakt door deelnemers aan de Bank Giro Loterij. De Nationale Museumweek is geen eenmalig initiatief, maar zal ook volgend jaar nieuwe museumschatten selecteren en hun verhalen doen vertellen. Musea zullen tijdens deze week op geheel eigen wijze aansluiten bij de Nationale Museumweek. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd die in het teken staan van het thema ‘Ons echte goud’. Het doel is om aan alle Nederlanders duidelijk te maken dat elk van de 450 musea in Nederland heel verrassende, interessante culturele rijkdom biedt.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» The -week- Agenda
» The -week- Agenda
» Nationale Museumweek

Locatie(s):
» Museum Het Valkhof
» Stedelijk Museum CS
» Afrika Museum
» Kröller-Müller Museum
» Rijksmuseum

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Nationale Museumweek 2015 lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2022 theAgenda.nl/HyperLeap