theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


service
Zoek!

Bevrijdingsdag 2015

01-04-2015 - Op 5 mei is het Bevrijdingsdag en zijn er in het hele land herdenkingsplechtigheden en festiviteiten.
70 Jaar Bevrijding
70 Jaar Bevrijding

Bevrijdingsdag valt altijd op 5 mei. De dag begint met een inhoudelijk ochtendprogramma dat de overgang vormt tussen de Dodenherdenking op 4 mei en het feest op 5 mei. Deze ‘Start Nationale Viering van de Bevrijding’ is ieder jaar in een andere provincie. Een prominente Nederlander houdt de 5 mei-lezing over het thema van dat jaar. Daarna wordt het Bevrijdingsvuur ontstoken. Dit is het startsein voor alle Bevrijdingsfestivals en andere festiviteiten in het land.

Uitzonderlijk
De burgemeester beslist of in een gemeente festiviteiten zijn toegestaan. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de zondagsrust.

Achtergrond
Bevrijdingsdag is de nationale feestdag waarop de bevrijding van Nederland in 1945 wordt gevierd. In 2015 wordt 70 jaar vrijheid gevierd. Nederland staat op 5 mei stil verder stil bij de grote waarde van vrijheid, democratie en mensenrechten.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Theater na de Dam 2015
» The -Week- Agenda
» 35 jaar Bevrijdingspop Haarlem

Evenement - geweest:
» Bevrijdingsfestivals

< Nieuwsoverzicht

1. 500 jaar Jheronimus Bosch
In 2016 is het 500 jaar geleden dat Jheronimus Bosch in ’s-Hertogenbosch overleed. Met een uitgebreid programma wordt de beroemde schilder herdacht en geëerd onder de titel Jheronimus Bosch 500, een meerjarige manifestatie, met 2016 als hoogtepunt.
2. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Bevrijdingsdag 2015 lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Interieur met veel Franse elementenFreskuZeer licht en luchtig interieurChippendales - Break the Rules 2016Bosch by night artist impression Garden of Earthly delights

• Fresku
• KOVACS
 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren  
© Copyright 2003-2016 theAgenda.nl/HyperLeap

theAgenda special
500 jaar Jheronimus Bosch
Jheronimus Bosch, De Hooiwagen, Madrid, Museo Nacional del Prado.