theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

The -week- Agenda

wat te doen in week 14

30-03-2015 - Voor dat we aankomende zondag allemaal aan schuiven voor het Paasontbijt hebben we nog een lange week te voor de boeg om uit te gaan! Daarom zet The Agenda weer een paar tips voor je op een rij.

Paaspop 2014 Aftermovie
Finale The Passion 2014
Finale The Passion 2014
Foto: (c) Jan Willem de Bruin

Deze kunnen natuurlijk niet tippen aan de beleving van een gekookt eitje bij moeders of met een flesje bier bij een van de vele paasvuren in het Oosten des lands staan. Maar we doen toch een poging. In ieder geval wensen we je al vast een vrolijk passen!

Cabaret: De Meisje - Yentl en de Boer

De voorstelling is een bonte verzameling muziek en scènes voortgebracht door de meisjesbreintjes van het cabaretduo. Over het verlangen om te dromen en te blijven spelen met verwachtingen in de grote mensen wereld. In 2013 wonnen Yentl en de Boer de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Met De Meisjes presenteren Yentl en de Boer hun eerste avondvullende voorstelling.

Klassiek: Andre Kuipers & Ralph van Raat

Pianist Ralph van Raat neemt je mee op muzikale ruimtevaart en astronaut André Kuipers komt tekst en uitleg geven over het heelal. Dit doet hij aan de hand van zijn reis van zes maanden met het ruimtestation ISS en de beelden die hij daarbij vastlegde. Net als ieder ander mens, hebben componisten zich verwonderd over deze ongrijpbare wereld. Een aantal van hen heeft zelfs een poging gewaagd elementen uit de kosmos in muziek te vatten. John Cage liet zich bijvoorbeeld inspireren door sterrenkaarten en met Makrokosmos I-III creëerde George Crumb een eigen universum.

Festival: Paaspop 2015

Paaspop is altijd een van de eerste festivals in het nieuwe festivalseizoen. Op 3, 4 en 5 april 2015 barst Paaspop weer los in Schijndel. Het festival heeft maar liefst 11 podia waarop naast vele muziekstijlen, ook literatuur, theater en stand-up comedy aan bod komen. Kortom, een zeer compleet festival. Sinds zijn eerste editie in 1974 heeft Paaspop een ware metamorfose ondergaan van een gemoedelijk regionaal evenement naar een groot driedaags festival.


Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Pasen 2015
» Vijfde editie van The Passion in Enschede
» Prilpop al 33 jaar pril

Evenementen - geweest:
» Andre Kuipers & Ralph van Raat
» De Meisjes
» Paaspop 2015

Locatie(s):
» Festivalterrein De Molenheide
» Schouwburg de Meerse
» Schouwburg Amstelveen
» Zaantheater
» Theater De Lieve Vrouw
» Theater De Lieve Vrouw
» De Meervaart

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


The -week- Agenda lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap