theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


service
Zoek!

Pasen 2015

11-03-2015 - Op 5 en 6 april is het weer Pasen. Een goede gelegenheid om uitstapjes maken met familie of vrienden. Pasen is meer dan alleen eieren zoeken!
Pasen
Pasen

Pasen 2015 bruist van paasfestivals, paasvuren, paasmarkten en meer. TheAgenda gaat op zoek naar de leukste evenementen.

Op de 29e Paaseierenexpositie in Zeijen zijn vele betoverende eieren te zien: " Kunst op Schaal". Wat ieder jaar ook weer veel bezoekers trekt tijdens Pasen, zijn de Paasvuren in Oost Nederland.

Paaspop Schijndel hoort ook zeker thuis in het rijtje favorieten voor het Paasweekend. Ook in Den Hout wordt sinds 1995 Pasen gevierd met het festival Paaspop georganiseerd. Een minder bekend alternatief is Paaspop Zieuwent, sinds 1980 een traditie die veel bezoekers weet te vermaken.

Op de PoB Parade treden tijdens het paasweekend diverse bands op in Breda. Het Poas Bloas Festival zorgt voor een flinke dosis blaasmuziek. Veel restaurants, hotels en bungalowparken bieden bovendien speciale paasarrangementen aan.

Uitzonderlijk
Pasen valt altijd 6 weken na carnaval. De weken ertussen zijn bedoeld om te vasten.

Achtergrond
Voor christenen zijn Goede Vrijdag en Pasen eigenlijk de belangrijkste gedenkdagen. Op Goede Vrijdag wordt teruggedacht aan een moment in de geschiedenis ongeveer 2000 jaar geleden waarop Jezus van Nazareth aan een kruis werd gehangen en ter dood werd gebracht. Met Pasen gedenken en vieren christenen dat Jezus weer opstond uit het graf.
Honderden mensen hebben Hem hierna gezien en Hij heeft nog veel geleerd aan zijn volgelingen voordat Hij weer naar Zijn Vader in de hemel ging.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» The -week- Agenda
» Vijfde editie van The Passion in Enschede
» Prilpop al 33 jaar pril

Evenementen - geweest:
» Internationale Verkooptentoonstelling van versierde eieren
» Koopmaandag en Paasmarkt
» Lammetjesdag
» N-Hollands Oldtimer Festival
» Paaspop 2015
» Paaspop Zieuwent
» Paasvuur
» Paasstaakslepen
» Paaspop Den Hout
» Paaskermis
» Paasmarkt
» Pasen op de Bataviawerf
» Poas Bloas Festival
» POBparade

< Nieuwsoverzicht

1. 500 jaar Jheronimus Bosch
In 2016 is het 500 jaar geleden dat Jheronimus Bosch in ’s-Hertogenbosch overleed. Met een uitgebreid programma wordt de beroemde schilder herdacht en geëerd onder de titel Jheronimus Bosch 500, een meerjarige manifestatie, met 2016 als hoogtepunt.
2. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Pasen 2015 lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Interieur met veel Franse elementenFreskuZeer licht en luchtig interieurChippendales - Break the Rules 2016Bosch by night artist impression Garden of Earthly delights

• Fresku
• KOVACS
 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren  
© Copyright 2003-2016 theAgenda.nl/HyperLeap

theAgenda special
500 jaar Jheronimus Bosch
Jheronimus Bosch, De Hooiwagen, Madrid, Museo Nacional del Prado.