theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Tien dagen van Kunst en antiek tijdens TEFAF

12-03-2015 - The European Fine Art Fair is een jaarlijks terugkerende kunst- en antiekbeurs in Maastricht. De 28ste editie van de beurs vindt plaats in het Maastrichts Expositie en Congres Centrum en loopt van 13 tot en met 22 maart.

TEFAF Maastricht 2015
Yora Rienstra
Yora Rienstra
Foto: (c) Corbino

De beurs wordt op haar gebied beschouwd als toonaangevend in de wereld. Bij de voorgaande editie in 2014 mocht TEFAF 74.000 bezoekers ontvangen, de helft hiervan was afkomstig uit het buitenland. Onder de bezoekers waren vertegenwoordigers van 220 internationale musea, variërend van kleine regionale musea tot belangrijke instituten als het Louvre en het Museum of Modern Art.

Deelname aan TEFAF is voorbehouden aan gerenommeerde galeries en kunsthandelaren. Dit jaar nemen 275 handelaren uit ca. 20 landen deel. De kwaliteit, conditie en de echtheid van de geëxposeerde voorwerpen wordt verzekerd door alle werken te laten keuren door een team van ca. 170 experts, onderverdeeld in circa 28 commissies. Deze procedure neemt drie dagen in beslag en gaat vooraf aan de beursopening.

Uitzonderlijk
Rondom de beurs vindt een veelheid aan tentoonstellingen, concerten en evenementen plaats. In 2015 vindt tijdens TEFAF het 13e festival Jazz Maastricht plaats. Op het Vrijthof wordt een internationaal polotoernooi georganiseerd.

Achtergrond
TEFAF begon in 1975 als Pictura Fine Art Fair, een kunstbeurs met 28 deelnemers in de inmiddels niet meer bestaande Eurohal. Initiator van de beurs was de Maastrichtse kunsthandelaar Robert Noortman. In 1978 werd de antiekbeurs Antiqua opgericht, met 48 deelnemende antiquairs en antiquariaten. Vanaf 1979 werd de antiekbeurs gehouden in de Geulhal in Valkenburg. De twee beurzen besloten in 1985 gezamenlijk verder te gaan onder de naam Antiquairs International & Pictura Fine Art Fair. In 1988 verhuisde de beurs van de Eurohal naar het nieuwe beursgebouw MECC in de wijk Randwyck. In hetzelfde jaar werd de naam gewijzigd in The European Fine Art Fair.

Een grote puplieksomslag vond plaats in 1994, onder andere door de combinatie met een expositie van topstukken uit het Hermitage-museum bezochten meer dan 60.000 mensen de beurs, een verdubbeling ten opzichte van de voorgaande jaren.


Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Dertiende editie Jazz Maastricht Festival
» The -Week- Agenda
» The -week- Agenda

Evenement - geweest:
» Dertiende editie Jazz Maastricht Festival

Locatie(s):
» MECC

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Tien dagen van Kunst en antiek tijdens TEFAF lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap