theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

The -Week- Agenda

Wat te doen in week 11

09-03-2015 - We mogen weer! Na de landelijke schok van het zomerse weer afgelopen zondag, ligt de wereld weer even aan onze voeten.

Later is Nu - Jaren '50 '60 Muziektheater 2015
Opname promo film Ragweek Nijmegen
Opname promo film Ragweek Nijmegen
Foto: Ragweek Nijmegen

Natuurlijk staat deze week vooral in het teken van boeken. Maar voor wie na een dagje in de zon liggen lezen nog zin heeft om de theaters in te duiken hebben we weer een paar mooie tips.

Theater: #Aanstormend

De meest veel- belovende talenten op het gebied van cabaret, muziek, stand-up en klein- kunst treden op bij #Aanstormend. Voor het publiek betekent het een spannende avond met onverwachte combinaties en nieuwe theatrale ontdekkingen. In een wisselende samenstelling spelen onder anderen Kim van Zeben, Miss Molly & Me, Yentl & De Boer, Pieternel Osinga, Team Peter, Nabil Aoulad Ayad en Matroesjka.

Cabaret: Yora Rienstra drukt haar snor

In haar derde voorstelling heeft Yora Rienstra veel begrip gekregen voor de man die zegt dat hij sigaretten gaat halen en vervolgens nooit meer terug komt. Met een klein kind en een echtgenote met hormonale schommelingen zou Yora soms het liefst haar snor drukken. Maar zij doet waar ze goed in is: het theater in met droogkomische liedjes, ijzersterke mimiek, oorspronkelijke gedachtenspinsels en een elastieken lijf.

Concert: Later is Nu

Later is Nu is een wervelende muzikale terugblik op de jaren ‘50 en ‘60 met de mooiste ‘liedjes van toen’ uitgevoerd door Joke Bruijs, Charly Luske, Jacques Herb, en Erica Yong o.l.v. het orkest van Jasper Westerhof. Later is Nu neemt u mee naar een periode waarin de wereld verandert van radio naar tv, van ‘Familie Doorsnee’ naar ‘Pension Hommeles’, van ‘De bonte dinsdagavondtrein’ naar ‘Top of Flop’. In de plaats van de saaie zuinigheid van de naoorlogse opbouwjaren komt de opwindende beat van protest, democratisering en massaconsumptie.


Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» 80ste Boekenweek
» Boekenweek
» RAG week 2015
» Tien dagen van Kunst en antiek tijdens TEFAF
» Twaalfde Cinedans Festival in EYE

Evenementen - geweest:
» #Aanstormend
» Later is Nu
» Yora Rienstra drukt haar snor

Locatie(s):
» Theater De Bussel
» Theater Ludens
» De Kom, stadstheater en kunstencentrum
» Schouwburg Kunstmin

Person(en)
» Yora Rienstra
» Jacques Herb

Groep(en)
» Miss Molly & Me

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


The -Week- Agenda lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap