theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

The -week- Agenda

wat te doen in week 9

23-02-2015 - Week negen heeft gelukkig voor ieder wat wils. Zo is er van 21 februari tot en met 1 maart de zeventigste Huishoudbeurs in de Amsterdam RAI, waar zich jaarlijks zo’n 250.000 vrouwen melden.

As you like it - het Nationale Toneel - 16 dec 2014 t/m 28 februari 2015
Proeven op de Huishoudbeurs
Proeven op de Huishoudbeurs
Foto: Huishoudbeurs

In Amersfoort vindt op 28 februari de derde editie van Nachtbrigade Winterfest plaats in een omgeving van oude industriële fabrieken. Decor zijn De Nieuwe Stad (Oude Prodentfabriek), Poppodium De Kelder en het Oliemolenkwartier, over deze drie locaties verspreiden zich de 18 live acts van het festival. Voor hen die niets hebben met huishoudweetjes, of menen niet te zoeken te hebben in Amersfoort hebben we drie fijne theatertips verzameld voor deze week. Voor de diehard cultuur snuivers is er deze week de laatste kans om de Mark Rothko Tentoonstelling in het Gemeentemuseum Den haag te bekijken, deze loopt nog tot en met zondag 1 maart.

Theater-komedie: De verleiding van een moordvrouw – Michele Lowe

In de duivels geestige komedie De verleiding van een moordvrouw draait het om Nicky, Deborah en Molly die al jaren het één en ander tolereren van hun echtgenoten. Tijdens een van de maandelijkse dinertjes onthullen zij alle drie dat hun huwelijk zich op de rand van de afgrond begeeft. De vrouwen zijn hun kerels behoorlijk beu. Als de (ongeziene) mannen zichzelf per ongeluk insluiten in de pas geïnstalleerde vrieskast, worden de vrouwen geconfronteerd met een wel heel macabere beslissing.

Opera: Tamerlano – De Nederlandse Opera

Op het toneel ontplooit zich in drie aktes een uitgekookt drama vol lust en criminele trivialiteiten. Hoogtepunt is de waanzinnige monoloog vol verwensingen en weeklachten die Bajazet afsteekt, voordat hij de hand aan zichzelf slaat. Met deze opera wekte Händel historische figuren tot leven in een exotisch geluidsdecor. Tamerlano, de heerser van de Tartaren, is een specialist in psychische wreedheid. Na zijn overwinning bij de slag om Angora in 1402 zet hij zijn tegenstander, de Turkse sultan Bajazet, gevangen. Bajazet kiest echter liever voor de dood dan voor Tamerlano's gruwelijke vernederingen. Tamerlano komt vervolgens tot inkeer en hij vergeeft Bajazets dochter dat zij ooit zijn liefde weigerde. Componist: Georg Friedrich Händel. Libretto: Nicola Francesco Haym. Regie: Pierre Audi. Muzikale leiding: Christophe Rousset.

Theater: As you Like It! – Het Nationaal Toneel

In deze moderne versie van Shakespeare's As You Like It wordt een president afgezet door zijn broer, het land bevindt zich in burgeroorlog. Een hardvochtige komedie met valse en echte liefde. De afgezette president en zijn volgelingen vluchten naar het Ardenner Woud. Hier, ver weg van de beschaving in de ongeciviliseerde ruwe wildernis, proberen ze aan een nieuwe beschaving op te bouwen. As You Like It is deze week voor het laatst te zien.


Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» 70ste editie van de Huishoudbeurs
» Derde Nachtbrigade Winterparade
» Laatste weekend Mark Rothko in Den Haag

Evenementen - geweest:
» As you like it
» De verleiding van een moordvrouw
» Tamerlano

Locatie(s):
» Stadsschouwburg Amsterdam
» Theater De Schalm
» Cultureel Centrum Jan van Besouwhuis
» Schouwburg Het Park
» Stadsschouwburg Nijmegen
» Schouwburg De Lawei
» Stadstheater Zoetermeer
» Podium De Kelder
» De Prodentfabriek
» Amsterdam RAI
» Gemeentemuseum Den Haag

Groep(en)
» De Nederlandse Opera

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


The -week- Agenda lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap