theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Groots overzicht late Rembrandt eenmalig te zien

18-02-2015 - Het Rijksmuseum presenteert dit jaar voor het eerst een groots overzicht van het late werk van Rembrandt van Rijn. Meer dan 100 werken uit verschillende musea en privé-verzamelingen zijn te zien.

De tentoonstelling is eennmalig te zien van 12 februari tot en met 17 mei. De schilderijen die de oude Rembrandt maakte, zoals het Zelfportret met twee cirkels (Kenwood House, Londen), het Familieportret (Herzog Anton Ulrich-museum, Braunschweig), de Zegen van Jacob (Gemäldegalerie Alte Meister, Kassel) en De Joodse Bruid (Rijksmuseum) zijn wereldwijd al sinds tijden bepalend voor het beeld van Rembrandt.

Het Rijksmuseum presenteert met Late Rembrandt een uitgebreid overzicht van Rembrandt's werk tussen 1652 en zijn dood in 1669. De 40 schilderijen 20 tekeningen en 30 prenten komen uit vooraanstaande musea en particuliere collecties uit zowel Europa als de VS.

Uitzonderlijk
Het is voor het eerst dat Rembrandts late werken bij en naast elkaar getoond worden.

Achtergrond
Rembrandts latere leven werd getekend door tragische persoonlijke verliezen en financiële tegenslagen. Toch produceerde hij zijn beste werk. Hij experimenteerde met verf en licht en wist een ongekende emotionele diepgang in zijn werk te brengen. Het leidde tot zijn meest gewaagde en intieme werk.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» The -week- Agenda

Evenement - geweest:
» Late Rembrandt

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Groots overzicht late Rembrandt eenmalig te zien lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap