theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Twaalfde Cafe Theater Festival Utrecht

Kijkt wat dieper in 't glaasje

05-02-2015 - In het weekend van 6, 7 en 8 maart 2015 staat de Utrechtse binnenstad volledig in het teken van het Café Theater Festival. In 26 cafés kunnen bezoekers kijken naar korte voorstellingen van jonge, veelbelovende theatermakers.

Café Theater Festival

De ruim 150 theatervoorstellingen zijn te bezoeken door de zes themaroutes te volgen of door een eigen theatrale kroegentocht uit te stippelen.

De gratis toegankelijke voorstellingen, van cabaret tot opera en van performance tot muziektheater staan dit jaar onder het thema ‘Het Café Theater kijkt wat dieper in het glaasje’. Dit dieper kijken uit zich door naast theater ook een verdiepend randprogramma aan te bieden. Zo kunnen bezoekers in het festivalhart ervaren hoe een theatervoorstelling tot stand komt, kunnen ze op pad met bijzondere gidsen langs de cafés en duikt een verrassingsact op in het centrum van Utrecht.

Het CTF biedt jonge theatermakers de kans om zich verder te ontwikkelen. Dit doet het festival onder andere door het uitreiken van twee prijzen: de publieks- en de juryprijs. De prijswinnaars ontvangen onder andere een aantal speelplekken om zich als theatermaker te profileren in het professionele veld. De winnaars worden bekend gemaakt op het grote eindfeest, zondag 8 maart 2015 in het festivalhart in Grand Café Lebowski.

Manifest tegen de liefde is de openingsvoorstelling van het Café Theater Festival 2015. Met deze korte opera geeft Seks, Dugs & Opera, de publieksprijswinnaar van het CTF 2014, het startsein voor een weekend vol theater.


Uitzonderlijk
Met als thema ‘Het Café Theater Festival kijkt wat dieper in het glaasje’, zet het CTF in het weekend van 6, 7 en 8 maart 2015 de Utrechtse binnenstad weer op z’n kop.

Achtergrond
Het Café Theater Festival beleefde zijn primeur in 1987 in twaalf Utrechtse kroegen. Ondanks groot succes stierf het festival vijf jaar later een stille dood. Fred Besselse, die het festival in zijn eigen café De Potdeksel van dichtbij had meegemaakt, besloot in 2004 het festival nieuw leven in te blazen. Sinds een paar jaar profileert het festival zich meer als locatietheaterfestival. Waar theatermakers voorheen nog vaak op een podium in het café speelden, worden makers nu uitgedaagd de ruimte zowel fysiek als inhoudelijk bij de voorstelling te betrekken.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» The -week- Agenda
» Café Theater Festival

Evenement - geweest:
» Café Theater Festival 2015

Locatie(s):
» Centrum Utrecht

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Twaalfde Cafe Theater Festival Utrecht lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap