theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Het Boekenfestijn in Maastricht

meer dan een miljoen boeken in de MECC

04-02-2015 - Het Boekenfestijn , een consumentenbeurs met meer dan een miljoen nieuwe boeken, vindt door het jaar op verschillende locaties in Nederland of België plaats.

Deze maand staat de beurs in MECC Maastricht van donderdag 5 tot en met zondag 8 februari. Naast boeken zijn er op het Boekenfestijn ook diverse hobby artikelen te vinden. Het aanbod op het Boekenfestijn bestaat vooral uit retour gestuurde boeken door boekhandels aan uitgevers, restvoorraden, voorlaatste drukken, geïmporteerde of licht beschadigde artikelen, maar zijn altijd nieuw. Eind februari zal Het Boekenfestijn ook in Leuven plaatsvinden, van 19 tot en met 22 februari in de Brabanthal.

De romans en literatuur zijn in het Nederlands en Engels te koop. Op de beurs zijn de categorien gesegmenteerd, zo is er een sprookjes- en jeugdland, een stripmekka, een culinaire afdeling en een wetenschappelijke sectie. Verder zijn er boeken te vinden over reizen, kunst en geschiedenis, computers, flora en fauna, film en muziek.

Op het Boekenfestijn worden niet alleen maar boeken verkocht. Zo is er de afdeling hobby-artikelen. Hierbij valt te denken aan puzzels, spellen en sticker- en knutselboeken, kleurpotloden, bouwpakketten voor de kinderen, scrapbooks en kaarten. Daarnaast ken de beurs ook nog een multimedia gedeelte.

Uitzonderlijk
Achttien keer per jaar vindt Het Boekenfestijn plaats, in verschillende steden in Nederland en België. Elk Boekenfestijn rijden zo’n twaalf trailers vol strips, kinder-, kook-, computerboeken, romans in het Nederlands en Engels en een aanbod hobby-artikelen naar de beurslocatie. Het Boekenfestijn is dit kalenderjaar te vinden in; Maastricht, Leuven, Nieuwegein, Mechelen, Kortrijk, Leeuwarden, Antwerpen, Apeldoorn, Gent, Hasselt, Utrecht, Brussel en Eindhoven.

Achtergrond
In 1981 is De Centrale Boekhandel opgericht. Oprichter Carel van Daalen bood encyclopedieën aan tegen scherpere prijzen door deze rechtstreekse in te kopen en thuis en op boekenmarkten te verkopen. Sinds 1 juli 2009 staan Jan Bloemendaal en Marco Vries aan het hoofd van De Centrale Boekhandel. Beiden waren toen al meer dan 10 jaar betrokken bij de firma. Vanaf 2013 is de naam De Centrale Boekhandel gewijzigd in het Boekenfestijn.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Magisch Maastricht op het Vrijthof

Locatie(s):
» Brabanthal
» MECC

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Het Boekenfestijn in Maastricht lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap