theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

The -week- Agenda

Wat te doen in week 6

02-02-2015 - Ook deze week is er genoeg te beleven in Nederland, buiten veel vers talent op de festivals, is er ook weer genoeg te zien in de verschillende theaters.

BackBone | Alida Dors | The making of OOGST

In Rotterdam vinden we vier dagen lang betaalbare kunt van de volgende generatie kunstenaars tijdens Rotterdam Art in de Van Nellefabriek, in Den Haag presenteren de verste danstalenten zich tijdens Cadance en in het oude Radio Kootwijk vindt het Grasnapolsky Festival plaat, met als thema Ontdekken, en een keur aan nieuwe releases. Al dat vers doet verlangen naar de lente!

Dans: Oogst – Alida Dors

In Oogst maakt Alida Dors gebruik van strak opgezette formaties, ritmische pulserende bewegingen door middel van vier dansers in trance. Oogst is een zoektocht naar de ruimte die de mens nodig heeft om individu te zijn en zijn ware identiteit te vinden. De muziek en dans kent zijn oorsprong in hiphop en traditionele Surinaams-Aukaanse dans.

Musical: Onder de groene Hemel – Bos Theaterproducties

1969: een nette gymnasiaste ontmoet een (hippie) kunstenaar uit de stad. Musical Onder de Groene Hemel neemt je mee in de onmogelijke liefde tussen de twee. De twee verschillen in vrijwel alles van elkaar. Zij is de keurige gymnasiaste, op zoek naar nieuwe waarden. Hij is de hippie uit de grote stad, strevend naar vrijheid. De musical vertelt het verhaal over deze (haast) onmogelijke liefde. De oeuvres van Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh vormen de basis voor de musical en worden live gespeeld door een band onder leiding van gitarist Marcel de Groot.

Cabaret: Überkip – Vrouw Holland

Een show waarin getoond wordt hoe de wereld er uit zou zien als vrouwen dat deden wat mannen hun opdragen, door de ogen van de Groningse cabaretgroep Vrouw Holland. De drie vrouwen brengen meerstemmig cabaret met eigenzinnige en onzinnige teksten op muziek uit allerlei genres, vermengd met absurde theatrale humor. In Überkip verdiepen zij zich in de onderdanige vrouw. De eerste show van dit gezelschap heette Vrouw Holland (1998). Vorig seizoen maakten zij 'Brave meisjes komen in de Hemel'.


Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Art Rotterdam 2015

Evenementen - geweest:
» Onder de Groene Hemel
» Oogst
» Überkip

Locatie(s):
» De Oosterpoort
» Stadstheater Arnhem
» Stadsschouwburg De Harmonie
» Flora Theater
» Cultuurcentrum Van Beresteijn
» Isala Theater
» Theater De Willem
» Deventer Schouwburg

Groep(en)
» Vrouw Holland

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


The -week- Agenda lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap