theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Art Rotterdam 2015

Beurs voor hedendaagse kunst

03-02-2015 - De beurs om kennis te maken met het internationale aanbod van hedendaagse kunst en opkomend talent te ontdekken, Art Rotterdam, vindt dit jaar plaats van 5 tot en met 8 februari.

We Like Art @ Art Rotterdam 2015
The Affordable Art Fair 2015
The Affordable Art Fair 2015
Foto: AAF

De locatie zal evenals in 2014 de Van Nellefabriek, deze voormalige koffie- en tabaksfabriek staat sinds juni 2014 op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Bijna 50 procent van de 132 deelnemende galeries en kunstenaarsinitiatieven komt uit het buitenland. Naast België zijn ook Duitsland en Engeland zeer goed vertegenwoordigd met belangrijke opkomende galeries. Verder zijn landen als Frankrijk, Zwitserland, Hongarije, Denemarken, Zweden en Amerika vertegenwoordigd op Art Rotterdam.

Een nieuw onderdeel op Art Rotterdam is Intersections; non-profit spaces en kunstenaarsinitiatieven krijgen een plek in de oude werkplaatsen van de Van Nellefabriek. Art Rotterdam wil zich hiermee sterker profileren als internationaal podium voor actuele kunst.In de eerste editie van dit onderdeel gaat de aandacht naar Nederlandse en Vlaamse initiatieven, aansluitend op het Nederland-Vlaanderen jaar.

Vaste onderdelen zijn verder de New Art Section, hierin tonen 24 jonge galeries solotentoonstellingen met opkomende, veelbelovende kunstenaars. Tijdens de Andez Art Donation en Projects wordt voor het derde jaar een videowerk geselecteerd en geschonken aan Het Stedelijk Museum en De Hallen Haarlem. Voor 2015 is het werk The Sophisticated Neanderthal Interview van Nathaniel Mellors gekozen. Projections toont 12 video's op 5 meter brede projectiewanden. Voor de selectie van de videowerken heeft het Andez Hotel dit jaar de Engelse curator Tom Morton aangetrokken als voorzitter van de jury. In en rond de Van Nellefabriek zijn diverse pop-up shows en kunstenaarspresentaties te zien. In de hal van de Van Nellefabriek is het werk te zien van 13 beeldend kunstenaars die in 2013 een financiële bijdrage ontvingen van het Mondriaan Fonds om een start te maken met hun carrière.

Op het terrein van de Van Nellefabriek zijn nog meer inspirerende tentoonstellingen, waaronder de genomineerden voor de MK-Award, grote sculpturen bij DordtYart en kunst onder de € 1.500,- bij We Like Art. Voor lunches en diners kunnen bezoekers terecht bij het pop-up restaurant van Rotterdams tweesterren restaurant Fred.

Uitzonderlijk
Dit jaar nemen 132 galeries en kunstenaarsinitiatieven deel aan Art Rotterdam, in 2014 waren er 114 deelnemers. Deze stijging is te danken aan een nieuw onderdeel van Art Rotterdam: Intersections, de kweekvijver voor toekomstig talent. Voor de editie van 2015 hoopt Art Rotterdam dat ruim 22.000 kunstliefhebbers en verzamelaars de beurs zullen bezoeken. Met de verhuizing van de Cruise Terminal naar de Van Nellefabriek vorig jaar steeg het bezoekers aantal al van 16.000 naar 21.500.


Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» The -week- Agenda
» Tiende editie Affordable Art Fair in Amsterdam
» Art Rotterdam Week

Locatie(s):
» Van Nellefabriek

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Art Rotterdam 2015 lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap