theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

37e editie VARA Leids Cabaret Festival

lachen tot aan Valentijn

29-01-2015 - Het VARA Leids Cabaret Festival is dit jaar al voor het 37e jaar een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent.

De Blonde Jongens en Tim
Nick & Simon - Lotto Arena - Antwerpen
Nick & Simon - Lotto Arena - Antwerpen
Foto: (c) Roland Hermans

Deze 37e editie zal plaatsvinden van maandag 9 tot en met zaterdag 14 februari. Het festival probeert jonge cabaretiers en theatermakers te stimuleren door de deelnemers zowel voor, tijdens als na het festival intensief te begeleiden en zo waar mogelijk is een brug te slaan tussen amateurcircuit en professionele podia.

Na de audities en selecties begint het festival op maandag en dinsdag met de acht deelnemers die overgebleven zijn. In de voorrondes kunnen zij aan het publiek laten zien wat zij in huis hebben. Vijf van hen zullen de halve finale bereiken op donderdag 12 februari, drie daarvan zullen wij uiteindelijk treffen in de finale op zaterdag 14 februari in de Leidse Schouwburg.


Uitzonderlijk
Het Leids Cabaret Festival 2015 maakt de volgende deelnemers bekend: Tim Hartog, Yahia Yousfi, Janneke Jager, Thijs van de Meeberg, De Blonde Jongens & Tim, Twan Janssen, Steve Aernouts en Nabil Aoulad Ayad.

Achtergrond
In 1978 werd het Leids Cabaret Festival voor de eerste keer georganiseerd op initiatief van Harry Kies. Het festival was bedoeld als geëngageerd tegenhanger van Cameretten. Kort na de oprichting bleek er bij de cabaretiers een behoefte aan een gedegen belangenbehartiging op zowel zakelijke al artistieke belangen, uit deze behoefte ontstond Harry Kies Theaterproducties, de voorloper van het huidige BUNKER Theaterproducties. Het Leids Cabaret Festival is ondertussen een gevestigd festival, welke als podium dient voor jong cabarettalent. Het Leids Cabaret Festival kent een juryprijs en een publieksprijs. Veel deelnemers en winnaars zijn nu nog steeds bekend als cabaretier. Enkele winnaars zijn: Dubbel en Dwars (met Jack Spijkerman), Paul van Soest, Zak en As (met Erik van Muiswinkel), Lebbis en Jansen, André Manuel, Kees Torn, De Bloeiende Maagden, Sanne Wallis de Vries, Alex Agnew, Najib Amhali en Javier Guzman.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» The -week- Agenda
» Theatertour Flip Noorman van start

Locatie(s):
» Leidse Schouwburg

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


37e editie VARA Leids Cabaret Festival lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2022 theAgenda.nl/HyperLeap