theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Grasnapolsky 2015

‘Hallo Bandoeng, hoort u mij?’

22-01-2015 - Festival Grasnaposlky vindt dit jaar plaats in het weekend van 6 tot en met 8 februari op de legendarische zendlocatie Radio Kootwijk en deels op het nabijgelegen Landal Rabbit Hill bungalowpark.

Grasnapolsky 2015 - Teaser

‘Hallo Bandoeng, hoort u mij?’ Dat waren de woorden waarmee koningin Emma in 1929 de radiotelefoondienst opende in Radio Kootwijk. Het zendstation bood sindsdien een radioverbinding tussen Nederland en Nederlands-Indië. Het imposante gebouw van Rijksarchitect Julius Luthmann is sinds 1998 niet meer in gebruik als zendstation, maar licht daar verleidelijk te wachten op invulling.

Grasnaposlky festival zal dit jaar wederom het markante gebouw van Radio Kootwijk omtoveren tot het decor voor optredens van Falco Benz, Roosbeef, IX, Warhola, Maarten Vos, Yakumo, Nouveau Vélo, Robbing Banks, The Youth, Roy Santiago, Alexi Lalas, Maask, October Dance, Mountain States en Bent van Looy.

Het thema is ontdekken: veel acts met nieuwe platen, of zelfs met niet-uitgebracht werk. Zo komt Roosbeef, nog geen week na de release van haar nieuwe plaat, nummers van haar 3e album ‘Kalf’ spelen. De band Warhola treedt met het winnen van Humo’s Rock Rally in de voetsporen van grote namen als dEUS, Das Pop en Novastar. Verder komen Janne Schra, Het Universumpje, Fresku, Julien Mier, Roy Santiago, Alamo Race Track én The Miseries met een nieuw album rond Grasnapolsky 2015. Het is een hot-item tijdens Grasnapolsky 2015: Nieuwe releases.Uitzonderlijk
Op Grasnapolsky 2015 lanceert Staatsbosbeheer een nieuwe wandelroute in de populaire app BeleefRoutes. Deze nieuwe route is een ontdekkingsreis door de tijd rondom Radio Kootwijk. Alles wat je ooit al wilde weten over het legendarische zendgebouw komt aan de orde.

Achtergrond
Grasnapolsky is een intiem winterfestival dat in 2010 voor het eerst plaats vond in Utrecht. Een bijzondere locatie middenin de natuur, dat is een van de kernwaarden van Grasnapolsky. Nu is daar sinds februari 2014 dé perfecte locatie gevonden in Radio Kootwijk: een imposant gebouw met een rijke geschiedenis, midden op de Veluwe. Grasnapolsky is een muziekfestival dat zich richt op indie-, singer-songwriter- en electronische muziek en probeert daarbij een gezonde balans te vinden tussen bekendere artiesten en nieuwe ontdekkingen.

Door onze redactie

Zie ook:

Locatie(s):
» Radio Kootwijk
» De Veluwe

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Grasnapolsky 2015 lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap