theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Moderne dans in Den Haag

CaDance 2015 festival voor moderne dans

20-01-2015 - Het Haagse danshuis Korzo organiseert van 30 januari tot en met 15 februari de zeventiende editie van het CaDance Festival.

CaDance Festival 2015
TOF - Mark van de Veerdonk
TOF - Mark van de Veerdonk
Foto: Foto Catherine van de Veerdonk

Het festival voor moderne dans biedt een staalkaart van aanstormend en gevestigd choreografietalent van eigen bodem. Het thema Excellence of Form plaatst dit jaar de vorm van de danskunst in de aandacht. Volgens artistiek directeur Leo Spreksel omdat we in onze tijd van duiding en betekenisdrag aandacht mogen hebben voor de pure kracht van bewegingstaal. Wat de kunstenaars bindt, is dat ze elk op hun eigen manier ideeën in een sterke, unieke vormtaal uitdrukken. Vorm is de sleutel tot de verbeelding. Zonder vorm geen inhoud.

De stad zelf wordt ook betrokken in het programma 4x4/The Fellowship Of The Dance dat een nieuw perspectief biedt op de dans, de stad en haar verleden . Het publiek ervaart de dans van dichtbij, in een reis vormgegeven door vier choreografen. Zij maakten met het festivalthema Excellence of Form voorstellingen op bijzondere locaties rond Lange Voorhout; van het Hotel des Indes, Koninklijke Schouwburg tot het oudste boekenmuseum van de wereld, Meermanno.

Bij deze zeventiende editie introduceert CaDance de ‘Supercolleges’. CaDance nodigt hiervoor sprekers uit om colleges te geven over een aantal klassieke thema’s uit de wereldliteratuur die als inspiratiebron dienden voor choreografen. Op deze wijze kan de bezoeker alvorens de voorstelling te bezoeken kennis opdoen over de onderwerpen om vervolgens te zien in welke vorm de choreografen reflecteren op deze wederkerende onderwerpen.

Met de voorstellingen Paradise Lost van Samir Calixto en Savages van Jasper van Luijk opent het festival op vrijdag 30 januari. Daarnaast biedt het programma actuele dans met onder meer Club Guy & Roni, ICKamsterdam en een Koreaanse hiphop versie van het Zwanenmeer door Sungsoo Ahn Pick-up Group. Kortom een festival vol dans, supercolleges en ontmoetingen met makers.
Uitzonderlijk
Het Thema van CaDance 2015 ‘Excellence of Form’ vraagt de aandacht voor de vorm van de danskunst. Veel choreografen putten inspiratie uit universele thema’s als; de vervreemding, liefde, de levensreis, het verloren paradijs. Het is de behoefte van elke nieuwe generatie kunstenaars om de actualiteit van die thema’s opnieuw vorm te geven. Met hun voorstellingen plaatsen zij de dans midden in de samenleving.

Achtergrond
Het CaDance festival voor moderne dans is enig in zijn soort in het centraal stellen en investeren in talent op deze schaal. In de zeventienjarige reis langs onontdekt talent zijn veel gezichtsbepalende choreografen uit de Nederlandse dans ooit begonnen op dit festival. Daarnaast biedt het Cadance festival inspiratie en artistieke uitwisseling door een selectieproducties van internationale samenwerkingspartners in het programma op te nemen.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» The -week- Agenda
» The -week- Agenda
» Twaalfde Cinedans Festival in EYE
» Dancing On The Edge
» Holland Dance Festival
» Winterfestivals

Locatie(s):
» Theater aan het Spui
» Theater aan het Spui
» Theater aan het Spui
» Hotel Des Indes
» Koninklijke Schouwburg
» Museum Meermanno
» Korzo Theater

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Moderne dans in Den Haag lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap