theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Jubileum voor Writers Unlimited Winternachten

Internationaal Literair Festival

15-01-2015 - Dit weekend vindt in Den Haag de twintigste editie van internationaal literair festival Winternachten plaats, dit van donderdag 15 tot en met zondag 18 januari.

Impression Writers Unlimited 2014
Poster Poëzieweek 2015
Poster Poëzieweek 2015
Foto: Poëzieweek

Winternachten kent optredens van schrijvers vanuit de hele wereld; Van de Engelse Karen Armstrong tot de Ethiopische Maaza Mengiste, van Adriaan van Dis tot David Grossman uit Israël, van de Surinaamse grande dame Cynthia McLeod tot de jonge Nederlandse Niña Weijers.

Deze twintigste editie heeft als thema ‘At Home’: het gaat over thuis zijn in de breedste zin van het woord, variërend van de ruimte die we delen met onze geliefden en familie tot het thuishoren in een gemeenschap of een land.

De keuzefilms van de auteurs worden vertoond, er zijn boeken te koop, de schrijvers signeren en er is muziek van onder anderen Cristina Branco en Pauni Trio. Er worden prijzen uitgereikt, debutanten treden op, auteurs vertellen welke tekst uit de wereldliteratuur hen heeft geraakt.

Writers Unlimited brengt schrijvers en journalisten, denkers en dichters én hun publiek samen in dit jaarlijks internationaal literatuurfestival in Den Haag, Winternachten,maar ook in maandelijkse programma's in de Centrale Bibliotheek in Den Haag, The Series, en in tournees over de hele wereld met het Writers Unlimited Network.


Uitzonderlijk
Het internationaal literatuur festival van Writers Unlimited, Winternachten, bestaat 20 jaar. Van donderdag 15 tot en met zondag 18 januari vieren ze dat met een vol en feestelijk programma in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag.

Achtergrond
Writers Unlimited organiseert sinds 1995 het international literatuurfestival Winternachten in Den Haag. Waar het enkele duizenden bezoekers trekt voor haar gesprekken en voordrachten van schrijvers en dichters over actuele maatschappelijke thema’s. De deelnemers, uit veelal verschillende niet westerse culturen verdelen zich over de ruim zestig programma onderdelen. Winternachten begon als een ontmoeting van schrijvers uit Nederland en Indonesië, later aangevuld met Suriname, de Antillen en Zuid-Afrika, is het uitgegroeid tot het belangrijkste literaire evenement van Nederland.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» De Poëzieweek 2015 komt er aan
» Winterfestivals
» Internationaal Literatuurfestival Winternachten

Locatie(s):
» Theater aan het Spui
» Filmhuis Den Haag

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Jubileum voor Writers Unlimited Winternachten lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2022 theAgenda.nl/HyperLeap