theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

The -week- Agenda

wat te doen in week 1

05-01-2015 - Een verse agenda biedt vele mogelijkheden, of je nu als goed voornemen hebt om in 2015 meer cultuur te gaan snuiven, je alle kesrstmarkten beu bent of gewoon halverwege het culturele seizoen verder wilt waar je gebleven was.

Artistic trailer: ARAKI Ojo Shashu - Photography for the Afterlife: Alluring Hell
Alluring Hell 2008

Ook dit jaar zullen wij in ieder geval zorgen dat we jullie elke week voorzien van wekelijkse tip voor toneel, expostie, dans, festivals en alles wat daar omheen hangt.

Hoe dan ook wensen we iedereen een indrukwekkend 2015, dus haal het cellofaan van je agenda en veel plezier.

Dans: 't Zwanenmeer - Charkov National Opera & Ballet Theatre , in week 1 te zien in Den Bosch, Utrecht en Arnhem

Het romantische verhaal van deze balletklassieker gaat over de liefde tussen prins Siegfried en prinses Odette. De tovenaar Rotbart heeft er echter voor gezorgd dat onschuldige meisjes ’s nachts in een zwaan veranderen en alleen echte en zuivere liefde kan de betovering doorbreken. Rotbart probeert via zijn dochter Odile, die als twee druppels water op Odette lijkt, tussen de geliefden te komen.

Toneel: Maria Stewart - Toneelgroep Amsterdam , o.a. in week 1 te zien in de schouwburgen van Rotterdam en Utrecht

Maria Stuart vertelt het drama van twee vorstinnen die elkaar het licht in de ogen niet gunden: Elisabeth I van Engeland (Chris Nietvelt) en de katholieke Maria Stuart van Schotland (Halina Reijn). Friedrich von Schiller beschreef de laatste dagen van Maria Stuart, die veroordeeld was voor het beramen van een aanslag op Elisabeth. Haar gevangenschap en tot dood veroordeling zijn het gevolg van een jarenlange rivaliteit. Een drama over ambitie, jaloezie en macht.

Expositie: Photography for the Afterlife: Alluring Hell , 19 december tot en met 11 maart 2015, FOAM Amsterdam.

De afgelopen maanden werkte de 74-jarige fotograaf Araki aan gestileerde foto's van bloemen en poppen en herontdekte onlangs zijn eigen erotische zwart-wit foto's en beschilderde ze. Deze recente werken zetten de toon voor de tentoonstelling: ze spiegelen zowel Araki's acceptatie van, als zijn verzet tegen het verval. Araki's werk is persoonlijk, incidenteel, lukraak, wellustig, erotisch, anarchistisch, ontroerend, vulgair, sentimenteel. Araki staat bekend om zijn ogenschijnlijk afstandelijke Kinbaku-foto's; Kinbaku is een Japanse vorm van bondage en betekent letterlijk; de kunst van het strak vastbinden.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Photography for the Afterlife: Alluring Hell
» Winterfestivals

Evenementen - geweest:
» 12de editie Duizendenéén Film&Poëzie
» Het Zwanenmeer (2014)
» Maria Stuart

Locatie(s):
» FOAM Fotografiemuseum Amsterdam
» Rotterdamse Schouwburg
» Stadsschouwburg Utrecht

Groep(en)
» Toneelgroep Amsterdam

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


The -week- Agenda lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap