theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

De Poëzieweek 2015 komt er aan

Met zingen is de liefde begonnen

09-01-2015 - De Poëzieweek Vlaanderen en Nederland 2015 vindt plaats van donderdag 29 januari tot en met woensdag 4 februari onder het motto Met zingen is de liefde begonnen.
Opening 2016 Jaar van het Boek
Opening 2016 Jaar van het Boek
Minister Jet Bussemaker tijdens de opening van 2016 Het jaar van het Boek
Foto: Chris van Houts

De Poëzieweek Vlaanderen en Nederland opent met Gedichtendag op donderdag 29 januari. Een week lang krijgen kopers van poëzie bij besteding van € 12,50 aan bundels het Poëziegeschenk cadeau, dit jaar is het Poëziegeschenk van de hand van Ilja Leonard Pfeijffer, getiteld Giro giro tondo, Een obsessie. Deelnemende bibliotheken delen ansichtkaarten uit met daarop een inspirerend gedicht over het motto van de Poëzieweek: Met zingen is de liefde begonnen.

Voorafgaand aan de Poëzieweek wordt op woensdagavond 28 januari de VSB Poëzieprijs uitgereikt. De Poëzieweek is tevens de week van de uitreiking van de Herman de Coninckprijs en de Turing Gedichtenwedstrijd, als wel de week waarin de Nederlandse Kampioenschappen Poetry Slam plaatsvinden . Minstens even belangrijk zijn de honderden poëzieactiviteiten die poëzieliefhebbers op eigen initiatief op vele plekken in Vlaanderen en Nederland organiseren.

De Poëzieweek wordt afgesloten met het Gedichtenbal 4 februari, Ilja Leonard Pfeijffer en Dichter des Vaderlands Anne Vegter presenteren in de Stadsschouwburg Amsterdam favoriete dichters als Mustafa Stitou, Els Moors, Peter Verhelst, Saskia de Jong, Tonnus Oosterhoff, Erik-Jan Harmens en Neeltje Maria Min in een poëzieparade over de liefde. Aansluitend is er poëzie en feest in de hele Stadsschouwburg. Het radioprogramma Met het oog op morgen zendt die avond live uit vanaf het Gedichtenbal.


Uitzonderlijk
Met zingen is de liefde begonnen is het motto van de Poëzieweek 2015. Niemand beter dan een dichter kan de complexiteit van de liefde bezingen: teder of vol passie, prille vlinders of reeds vertrouwde warmte, dromerige vreugde of hartverscheurend liefdesverdriet. Van middeleeuwse troubadours over rederijkers tot hedendaagse dichters. Allemaal beschrijven zij de roerselen van het hart in lange volzinnen of in puntige aforismen.

Achtergrond
De Poëzieweek is een Nederlands-Vlaamse samenwerking van Stichting Poetry International, Poëziecentrum, Stichting Lezen Vlaanderen, Stichting Lezen Nederland, Poëzieclub, Wintertuin, het Nederlands Letterenfonds, Vlaams Fonds voor de Letteren, de Nederlandse Taalunie, Turing Foundation, VSBfonds, Boek.be en de CPNB. Met de bundeling van deze activiteiten willen de organisatoren een groter bereik creëren voor poëzie. Sinds 2014 vinden ook de Nederlandse Kampioenschappen Poetry Slam plaats in de Poëzieweek.


Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Ilja Leonard Pfeijffer schrijft het Poëziegeschenk 2015
» Winterfestivals
» Jubileum voor Writers Unlimited Winternachten
» 2016 het jaar van boek van start

Evenement - geweest:
» 12de editie Duizendenéén Film&Poëzie

Locatie(s):
» Stadsschouwburg Amsterdam

Person(en)
» Ilja Leonard Pfeijffer

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


De Poëzieweek 2015 komt er aan lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2022 theAgenda.nl/HyperLeap