theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Photography for the Afterlife: Alluring Hell

Araki in FOAM

28-12-2014 - ARAKI Ojo Shashu- Photography for the Afterlife: Alluring Hell biedt van 19 december tot en met 11 maart 2015 een reflectie op het oeuvre van de Japanse fotograaf Nobuyoshi Araki.

Artistic trailer: ARAKI Ojo Shashu - Photography for the Afterlife: Alluring Hell
Expositie Jimmy Nelson - Afrika Museum 2014-2015
Expositie Jimmy Nelson - Afrika Museum 2014-2015
Foto: foto: Jimmy Nelson

In de tentoonstelling zijn zowel Araki's vroegere series te zien, als zijn meest recente en nooit eerder in Nederland getoonde werk.

Nobuyoshi Araki (Tokyo, 1940) is één van de bekendste Japanse kunstenaars van deze tijd. Sinds hij zijn carrière begon, in het midden van de jaren zestig, maakte hij tienduizenden foto’s en ruim 450 fotoboeken. Araki's werk is persoonlijk, incidenteel, lukraak, wellustig, erotisch, anarchistisch, ontroerend, vulgair, sentimenteel. Araki staat bekend om zijn ogenschijnlijk afstandelijke Kinbaku-foto's; Kinbaku is een Japanse vorm van bondage en betekent letterlijk 'de kunst van het strak vastbinden'. Tegelijkertijd is zijn werk ook zeer intiem en persoonlijk, vaak nauw verbonden met zijn eigen stad Tokyo en de herinneringen aan zijn in 1990 overleden vrouw Yoko.


Uitzonderlijk
De afgelopen maanden werkte de 74-jarige Araki aan gestileerde foto's van bloemen en poppen en herontdekte onlangs zijn eigen erotische zwart-wit foto's en beschilderde ze. Deze recente werken zetten de toon voor de tentoonstelling: ze spiegelen zowel Araki's acceptatie van, als zijn verzet tegen het verval.

Achtergrond
ARAKI Ojo Shashu - Photography for the Afterlife: Alluring Hell is georganiseerd in nauwe samenspraak met de kunstenaar. Het uitgangspunt is Nobuyoshi Araki zelf en de visie die de fotograaf vandaag de dag heeft op zijn oeuvre. Dit wordt gereflecteerd in een zorgvuldige selectie uit zijn belangrijkste series. De titel van de tentoonstelling verwijst naar het invloedrijke Japans-Boeddhistische boek Ojoyoshu uit 985, waarin de hemel en de hel worden beschreven. Ojoyoshu inspireert Araki bij zijn existentiële verkenning van het Leven (seks) en de Dood. Deze tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met Galerie Alex Daniëls - Reflex Amsterdam.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Expositie Jimmy Nelson in het Afrika Museum
» Masterpieces of the Howard Greenberg Collection
» The -week- Agenda

Locatie(s):
» FOAM Fotografiemuseum Amsterdam

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Photography for the Afterlife: Alluring Hell lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap