theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


service
Zoek!

Expositie Jimmy Nelson in het Afrika Museum

Mensen uit verre streken kijken je aan

26-12-2014 - Van 15 november tot en met 14 juni 2015 sta je staat oog in oog met de uitgedoste mensen in verre landschappen. Met de expositie Jimmy Nelson laat het Afrika Museum je kennis maken met het indrukwekkende werk van Jimmy Nelson.

Before They Pass Away - Tribe photos by Jimmy Nelson
Expositie Jimmy Nelson - Afrika Museum 2014-2015
Expositie Jimmy Nelson - Afrika Museum 2014-2015
Foto: foto: Jimmy Nelson

Deze fotograaf reisde vier jaar lang de verschillende continenten over en bezocht tientallen inheemse volkeren. Zijn porttretten maken een romantisch beeldverhaal van verre authentieke volkeren. Van de Mursi in de Hoorn van Afrika tot de Dani in Papoea Nieuw-Guinea, van de Chukchi in ijzig Siberië tot de Masaaï in Oost-Afrika. Deze portretten maakte Jimmy Nelson voor zijn recent verschenen fotoboek Before They Pass Away

Haarscherpe fotografie op wandvullend formaat, omgevingsgeluiden en video maken de tentoonstelling tot een visueel spel met sentimenten als bewondering, vervreemding, confrontatie en herkenning. De tentoonstelling Jimmy Nelson is verdeeld in diverse thema’s. De inleiding gaat over beeldvorming en koloniale fotografie. Vervolgens wordt de bezoeker ondergedompeld in de diverse landschappen die Nelson tijdens zijn reizen op camera vastlegde. ‘The making of’ toont video’s en verhalen van de ontmoetingen met de mensen die hij fotografeerde. Scherpe beelden, die de bezoeker het gevoel geven oog in oog met de geportretteerde te staan. Door de tentoonstelling loopt een bijzondere serie foto’s van de ‘binnenlandse reis’ die de fotograaf maakte. Bewoners van Marken en Terschelling, op hun mooist gefotografeerd.


Uitzonderlijk
"I didn't start this project anticipating that I could stop the world from changing. I purely wanted to create a visual document that reminds us and generations to come of how beautiful the human world once was."
– Jimmy Nelson


Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Photography for the Afterlife: Alluring Hell
» The -week- Agenda
» De Iconen van National Geographic

Locatie(s):
» Afrika Museum

< Nieuwsoverzicht

1. 500 jaar Jheronimus Bosch
In 2016 is het 500 jaar geleden dat Jheronimus Bosch in ’s-Hertogenbosch overleed. Met een uitgebreid programma wordt de beroemde schilder herdacht en geëerd onder de titel Jheronimus Bosch 500, een meerjarige manifestatie, met 2016 als hoogtepunt.
2. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Expositie Jimmy Nelson in het Afrika Museum lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Interieur met veel Franse elementenFreskuZeer licht en luchtig interieurChippendales - Break the Rules 2016Bosch by night artist impression Garden of Earthly delights

• Fresku
• KOVACS
 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren  
© Copyright 2003-2016 theAgenda.nl/HyperLeap

theAgenda special
500 jaar Jheronimus Bosch
Jheronimus Bosch, De Hooiwagen, Madrid, Museo Nacional del Prado.