theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Masterpieces of the Howard Greenberg Collection

24-12-2014 - In het Joods Historisch Museum is van 11 september tot en met 11 januari de tentoonstelling Masterpieces from the Howard Greenberg Collection te zien, bestaande uit circa vijfhonderd foto's uit de privéverzameling van de New Yorkse galeriehouder.

Compilatie interview Howard Greenberg
Alluring Hell 2008

The Howard Greenberg Collection bevat iconen van beroemde fotografen als Henri Cartier-Bresson, Edward Steichen, Robert Frank, Walker Evans en Dorothea Lange, maar ook met topstukken van minder bekende fotografen als Consuelo Kanaga en Jerome Liebling.

De galerie van Howard Greenberg in Manhattan behoort tot de grootste en meest prestigieuze fotogaleries ter wereld. Howard Greenberg staat vooral bekend als handelaar, minder bekend is hij om zijn uitgebreide prive collectie die hij de afgelopen dertig jaar opbouwde. Zowel zijn persoonlijke liefde of fascinatie voor een bepaalde foto als ook de kwaliteit of de bijzondere geschiedenis van de afdruk zijn voor hem bepalend bij een aankoop.

Zijn verzameling kenmerkt zich door de hoge kwaliteit van de afdrukken - Greenberg wachtte vaak jarenlang totdat de gedroomde afdruk op de markt kwam. Met zijn scherpe instinct voor fotografische kwaliteit leverde hij onder meer een cruciale bijdrage aan de herontdekking van de naoorlogse straatfotografen van de zogenaamde New York School, onder wie Saul Leiter, van wie het Joods Historisch Museum in 2011 een tentoonstelling had.

Uitzonderlijk
De verzameling bevat behalve vele iconische foto's van beroemde fotografen ook meesterwerken van minder bekende makers. Een diversiteit van fotografische genres en stromingen in Europa en Amerika is vertegenwoordigd, met als zwaartepunten de New York School en het Tsjechische modernisme van de jaren twintig en dertig.

Achtergrond
De tentoonstelling is samengesteld door het Musée de l'Elysée in Lausanne in samenwerking met de Fondation Henri Cartier-Bresson te Parijs. Bij Uitgeverij Steidl verschijnt de Engelstalige publicatie Howard Greenberg Collection. De tentoonstelling was eerder te zien in Lausanne, Parijs en Boedapest.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Photography for the Afterlife: Alluring Hell

Locatie(s):
» Joods Historisch Museum

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Masterpieces of the Howard Greenberg Collection lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2022 theAgenda.nl/HyperLeap