theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Tweede editie Raamvertelling

Een literaire straatparade in de Haagse Maliestraat

16-12-2014 - Op zondagmiddag 21 december vindt de 2e editie van Raamvertelling, een literaire straatparade, plaats in Theater Branoul en in de Haagse Maliestraat.

Raamvertelling vindt plaats op straat, vanachter de ramen van winkels, op het balkon van een bewoner op de 1e etage, in het souterrain waar je naar binnen kunt gluren, maar ook in Theater Branoul, welke initiatiefnemer is van de literaire parade.

Tijdens Raamvertelling beleeft de bezoeker muziek, poëzie en literatuur. Bekijkt het van een afstand maar kan zich er ook geheel in onderdompelen. Raamvertelling is geen festival met een vaststaand programma, het is een belevenis, aldus de organisatie. Toch kunnen we enkele namen geven die te zien tijdens Raamvertelling.

Boozy de Kok is de uit de Haagse klei getrokken gozer met een ‘graute mùil en un gâhwe haagt’. Boozy de Kok is de meest gespierde en getatoeëerde schrijver van Nederland. Door zijn columns, gedichten, boeken, humoristische voordrachten en zijn ongenuanceerde wijze van uitdrukken, overdondert hij Nederland met puur Haags vocaal geweld.

Het Haags Dichtersgilde, bestaande uit Anne Tjerk Mante, Milla Braat, Harry Zevenbergen, Diann van Faassen en Gilles Boeuf. Zij schrijven stadsgedichten en vertellen ´het´ verhaal van Den Haag op poëtische wijze.

Daarnaast zullen er verschillende theatermakers hun bijdrage leven op de route door toneel en vertellingen, zoals Actrice Anna Nijenhuis is net afgestudeerd aan de ArtEZ Toneelschool en speelt momenteel een glans rol in de bewerking van Sartre’s Herostratos. Cabaretier Martijn Oosterhuis, hij won in 1997 de persoonlijkheidsprijs van Camaretten en sindsdien is zijn carrière hard gegaan. Artistiek leider van Theater Branoul, Bob Schwarze is, zal ook zijn opwachting maken. Schwarze is acteur bij verschillende gezelschappen (Branoul, De Appel), regisseur en speelde in de speelfilms Feuten en Supernova, waar hij voor de laatste een Gouden kalf nominatie kreeg.


Uitzonderlijk
Charles Dickens las op 27 december 1853 in het openbaar zijn net geschreven Christmas Carol voor. Het was het begin van een eindeloze reeks voorlees sessies voor Dickens. Aan het begin van de middag zal Bob Schwarze de kerstklassieker Scrooge voorlezen in Theater Branoul, dit is tevens de enige voorstelling waar entree voor betaald dient te worden.


Door onze redactie

Zie ook:

Locatie(s):
» Literair Theater Branoul

Person(en)
» Bob Schwarze

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Tweede editie Raamvertelling lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap