theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

The -week- Agenda

wat te doen in week 49

01-12-2014 - Heb je geen handschoenen aan? Wel de laatste opmerking die je wilt horen, maar het gebeurde echt. Overal starten langzaam aan de winter- en kerstmarkten in het land.

Songbird Sessions Compilation Promo 2014
Drawn in Light door Ralf Westerhof
Drawn in Light door Ralf Westerhof
Foto: Photo: Janus van den Eijnden

Wij keken echter vooral naar wat er deze week binnen te doen is. Voor wie perse buiten wil blijven zijn er momenteel twee licht festivals, het Amsterdam Light Festival en China Light Utrecht. Voor de binnenpret vonden we weer drie tips, want zeg nou zelf, met dit weer wil je toch alleen maar binnen ruziën met je partner, naar singers songwriters luisteren en lekker eten? Althans dat is onze conclusie uit onderstaande.

Toneel: Scenes uit een Huwelijk Toneelgroep Amsterdam (o.a. zaterdag 6 december in Stadsschouwburg, Nijmegen)

Johan en Marianne lijken het perfecte koppel, maar scène na scène wordt dit mooie beeld systematisch onderuitgehaald. Halve waarheden, leugens en bedrog leiden tot een pijnlijk verloop van hun huwelijk. Toch kunnen zij elkaar niet los laten. Wat begint als een hel, verandert in een zoektocht naar onvoorwaardelijke en belangeloze liefde.

Muziek: Songbird Sessions (4 tot en met 7 december, diverse steden)

Het Songbird Festival slaat zijn vleugels uit en verlaat zijn Rotterdamse nest. Onder de noemer ‘Songbird Sessions’ doet een aantal singer-songwriters verschillende intieme locaties in het land aan in december. Matt Simons, Jack Savoretti en Chris Ayer waren eerder te zien op voorgaande edities van het Songbird Festival. Daarnaast is er, zoals op het festival, ook voldoende ruimte en aandacht voor lokaal opkomend talent. Zo worden er nog enkele lokale acts toegevoegd aan het vaste programma. De Songbird Sessions vinden in Amsterdam, Nijmegen, Groningen en Utrecht.

Eten en Drinken: Markthal (Rotterdam, dagelijks geopend)

De in oktober geopende markthal van Rotterdam is volgens de Britse krant The Guardian een van de beste voedselmarkten van Europa. Dat blijkt uit een lijst die de krant maandag publiceerde met de tien beste Europese 'food markets'. De Dalston Food Market in Londen en het Parijse Le Marché Raspail staan ook in de lijst. Wellicht wordt het voor hen die deze gekscherend genoemde Hipster Kathedraal nog niet bezocht hebben om zich ook te bekeren. The Guardian vindt dat de Rotterdamse hal een explosie is voor de zintuigen en roemt het uitgebreide aanbod van voedsel op de twaalfduizend vierkante meter tellende vlakte.


Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Derde editie Amsterdam Light Festival
» China Light Utrecht
» Eerste editie Muziektheaterdagen Amsterdam

Evenementen - geweest:
» Scčnes uit een huwelijk
» Songbird Sessions

Locatie(s):
» Markthal

Groep(en)
» Toneelgroep Amsterdam

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


The -week- Agenda lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap