theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Veteranen Filmfestival

24-11-2014 - Aankomend weekend op zaterdag 29 en zondag 30 november organiseert de Stichting Nederlandse Veteranendag het Veteranen Filmfestival in Cinema The Movies te Dordrecht.

Promo Veteranenfilmfestival 2014
Toneelgroep Oostpool - Beschuit met muisjes
Toneelgroep Oostpool - Beschuit met muisjes
Foto: Fotografie: Sofie Knijff

Veteranen FilmFestival is een programma van speelfilms en documentaires over mensen die vechten in dient van de vrede. Dat brengt hen vaak in extreme situaties, waarin ze van zichzelf het uiterste moeten vragen. Initiatiefnemer Stichting Nederlandse Veteranendag wil de erkenning voor veteranen onder de Nederlandse bevolking vergroten, door meer licht te werpen op de militaire veteranen en hun werk. Dit niet alleen op de jaarlijkse Veteranendag , maar door het hele jaar heen.

Het programma toont op zaterdag een aantal speelfilms en op zondag vooral documentaires. Daaromheen zijn inleidingen, interviews en paneldiscussies en een programma van korte films.

Op zaterdag worden de films, Medalia de onorare (Medal of Honor) van Calin Peter Netzer , Fury van David Ayer , Patria van Klaas van Eijkeren en Helden van Hans Heijnen. Daarnaast is er de Forumdiscussie: Geen glorie zonder helden? Met: Mike van de Vondervoort (Kruis van Verdienste), Angelien Eijsink (Tweede Kamerlid PvdA) en Christ Klep (militair historicus)

Op zondag worden twee documentaires vertoont; Comedy Warriors. Healing through Humour van John Wager docu Times like Deese van Thomas Doebele en Maarten Schmidt, Muziekmaten 1. (Militaire) Muziek in de veteranencultuur van Jos, en de film Your Song – Eveline van Dijck. In de middag is er de paneldiscussie Theatercomedy en muziek als wapen tegen oorlogswonden met Ed Brouwer (Wounded Warriors), Amy van Son (projectleider Your Song), Anne Mulder (Dutchbat-veteraan, lid CNLVD en Tweede Kamerlid voor de VVD) en sergeant-majoor Marcel Hulscher (Kosovo-veteraan en singer-songwriter) of Jaaike Brandsma (Vereniging de gewonde soldaat). De dag wordt afgesloten met een optreden van Marc de Hond met een voorproefje uit zijn nieuwe theaterprogramma ‘Scherven brengen geluk’.

Kaarten voor dit filmevenement kosten 6,- per vertoning, 10,- per dag of 15,- voor het hele weekend. Veteranen, die iemand meenemen naar de film krijgen het tweede kaartje gratis.


Uitzonderlijk
Op het eerste Veteranen Filmfestival in Dordrecht worden meerdere Nederlandse en buitenlandse Veteranenfilms vertoond, waaronder films die nog niet eerder of beperkt in Nederland te zien zijn geweest. Tijdens het festival zijn veel filmmakers aanwezig voor Q&A’s.

Achtergrond
De Stichting Nederlandse Veteranendag heeft als doelstelling het realiseren van de doelstelling van het Nationaal Comité Veteranendag, inhoudende: het bevorderen van de maatschappelijke erkenning en waardering voor Nederlandse veteranen. De stichting tracht de doelstelling te bereiken door onder meer: De jaarlijkse organisatie van de Nederlandse Veteranendag op de laatste zaterdag van de maand juni. Het initiëren, coördineren en stimuleren van educatieve activiteiten en producten over de Nederlandse veteranen. Het voeren van een publiekscampagne en het organiseren van diverse evenementen. In 2005 werd de eerste Nederlandse Veteranendag georganiseerd.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Tiende Veteranendag groots festijn in Den Haag
» The -week- Agenda
» Eerste Wildlife Film Festival

Locatie(s):
» The Movies Dordrecht

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Veteranen Filmfestival lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2022 theAgenda.nl/HyperLeap