theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

DJ's Glazen Huis 2014 bekend

Coen, Domien en Gerard achter glas

11-11-2014 - Coen Swijnenberg, Gerard Ekdom en Domien Verschuuren zijn de drie DJ’s die het Glazen Huis gaan bewonen tijdens 3FM Serious Request 2014.

Coen, Domien en Gerard zijn de bewoners van het Glazen Huis in Haarlem

De drie namen kwamen vanmiddag tevoorschijn uit de gouden enveloppe van Paul Rabbering in RabRadio op 3FM. Domien zit voor de eerste keer in het Glazen Huis, Gerard en Coen zijn inmiddels doorgewinterde Glazen Huis-bewoners.

Haarlem mag in de week van 18 tot en met 24 december de drie DJ’s in het Glazen Huis ontvangen, Aan Coen Swijnenberg, Gerard Ekdom en Domien Verschuuren de taak om er alles aan te doen om zoveel mogelijk aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de aanpak van deze stille ramp. Het Rode Kruis zet zich in voor opvang en herstel van vrouwen met een trauma door seksueel geweld, helpt deze vrouwen het leven op te bouwen, maar vraagt ook bij publiek, politie en strijdkrachten aandacht voor het recht van elk mens, elke vrouw, om zelf te bepalen over het eigen lichaam.

"De stille ramp waarvoor we met 3FM Serious Request 2014 aandacht vragen, is groot en gruwelijk, de slachtoffers hebben nauwelijks rechten, worden niet gehoord en vaak uitgestoten door de gemeenschap", zegt Eric Corton, 3FM-DJ en ambassadeur van het Rode Kruis. "Daar willen wij de ogen niet voor sluiten. Integendeel. Het is ons er veel aan gelegen om zoveel mogelijk van deze meisjes en vrouwen uitzicht op een toekomst te bieden, hun kracht te laten hervinden en om het probleem van seksueel geweld tijdens oorlog en conflicten aan te kaarten."


Uitzonderlijk
3FM vraagt met 3FM Serious Request 2014 aandacht voor vrouwen en meisjes, die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld.

Achtergrond
3FM Serious Request haalde in 2004 € 915.955 op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Het Glazen Huis stond in 2013 in Leeuwarden, daar bracht de actie € 12.302.747,- op voor de aanpak van kindersterfte door diarree en bereikte 12,3 miljoen Nederlanders. In 2014 staat het Glazen Huis in Haarlem, in 2015 in Heerlen.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Bezetting Glazen Huis 2007
» Coen Swijnenberg eerste Dj in Glazen Huis 2008
» Glazen Huis naar Groningen

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


DJ's Glazen Huis 2014 bekend lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2022 theAgenda.nl/HyperLeap