theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Crossing Border Festival

Books & Music

10-11-2014 - Met meer dan honderd internationale auteurs en muzikanten, een grote Spiegeltent als nieuw podium op het Lange Voorhout en de vele toegevoegde programmaonderdelen is Crossing Border dit jaar weer een must voor alle boek- en muziekliefhebbers.

Crossing Border 2013 Aftermovie
Paul Collier, schrijver van 'Exodus: How Migration Is Changing Our World' geeft een lezing tijdens de 'Border Sessies'
Paul Collier, schrijver van 'Exodus: How Migration Is Changing Our World' geeft een lezing tijdens de 'Border Sessies'
De Nederlandse vertaling van het laatste boek van professor Paul Collier ''Exodus: How Migration Is Changing Our World' zal aanwezig zijn tijdens de 'Border Sessie''. Econoom Collier zal zijn mening over de in zijn ogen urgente wereldlijk zaken zoals (over-)regulatie en migratie.
Foto: Crossing Border

Het spraakmakende hedendaagse literatuur- en muziekfestival zal dit jaar plaatsvinden op vrijdag 14 en zaterdag 15 november. Vele internationale auteurs en artiesten maken hun aantrede voor concerten, lezingen en voordrachten. Gezocht wordt naar combinaties met muziek, film en beeldende kunst. Veel nadruk is er ook voor de nog onbekende namen en aanstormend talent in de literatuur- en muziekwereld. Speciale aandacht is er voor het tonen van nieuwe ontwikkelingen binnen de literatuur en muziek en voor de relatie met andere kunstdisciplines.

Het festival tipt zelf de optredens en interviews met; Akhil Sharma (auteur), Antonio Lobo Antunes (auteur), Arc Isis (zangeres), Assaf Gavron (auteur & singer songwriter), Jan Guillou (auteur), Low Roar (band), Michail Sjisjkin (auteur), Mirel Wagner (singer songwriter), Thurston Moore (zanger, componist), Vashti Bunyan (singer songwriter) en Willy Vlautin (auteur).

Op donderdag 13 November zal de AKO Literatuurprijs 2014 worden uitgereikt tijdens een speciale Crossing Border avond. De genomineerde auteurs worden deze avond geinterviewd door journalist Wim Brands. Aansluitend wordt de winnaar van de AKO literatuurprijs 2014 bekend gemaakt. De avond zal een publiek karakter hebben en wordt uitgezonden door Nieuwsuur.

De AKO Literaaturprijs is de bekroning voor het beste Nederlandstalige boek, in de categoriën fictie en non-fictie. De AKO Literatuurprijs, bestaande uit een sculptuur van Eugene Peters en een bedrag van €50.000 beschikbaar gesteld door de Stichting Jacques de Leeuw, wordt jaarlijks uitgereikt door een jury van Nederlandse en Vlaamse beroepsrecensenten.

Crossing Border vindt plaats in de Koninklijke Schouwburg, het Nationale Toneel Gebouw en festivaltent La Gayola op het Lange Voorhout.


Uitzonderlijk
Crossing Border is een toonaangevend interdisciplinair boeken- en muziekfestival. Dit jaar presenteren ze in Den Haag de 22ste editie van Crossing Border. Op het festival kun je uit een groot aanbod aan optredens op verschillende podia persoonlijke favorieten kiezen.

Achtergrond
Crossing Border is een organisatie die jaarlijks meerdere grote en kleine evenementen en festivals organiseert in binnen- en buitenland. Het Crossing Border doel: grote namen en nieuwe talenten uit de literatuur- en muziekwereld op het festival samenbrengen en grenzen tussen kunstvormen te doorbreken.

Internationale literaire namen zijn het hele jaar te bewonderen in de BorderKitchen en sinds twee jaar is het technologiefestival Border Sessions een belangrijke nieuwe poot.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Salman Rushdie op Crossing Border Festival
» Patti Smith op Crossing Border
» Interview Rufus Wainwright op Crossing Border
» Kula Shaker op Crossing Border
» Run op kaarten Crossing Border
» Crossing Border slaat vleugels uit naar Antwerpen
» 21e editie Crossing Border
» The -week- Agenda

Locatie(s):
» Koninklijke Schouwburg
» Nationaal Toneel Gebouw

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Crossing Border Festival lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap