theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Jonge Harten Festival 2014

Jonge Honden nemen Groningen negen dagen over

12-11-2014 - Het Jonge Harten Theaterfestival presenteert in Groningen meer dan vijfentwintig vernieuwende voorstellingen van jonge theatermakers uit binnen- en buitenland. Deze zeventiende editie van het festival zal plaatsvinden van 21 tot en met 29 november.

Jonge Harten Festival Trailer 2014
Lenny Kravitz
Lenny Kravitz
Foto: Hans Peter van Velthoven

Het negendaags theaterfestival vindt plaats in zo’n beetje alle theaters in Groningen. Een festival om te ontdekken. Met veel jonge makers, beeldend en fysiek theater, performance, dans, muziek en een bruisend festivalhart. Voor jonge mensen die iets meer willen en durven.

Het Thema van het Jonge Harten festival is dit jaar #NOFILTER. Binnen dit thema spelen de makers met het spanningsveld tussen fictie en realiteit, online en offline, mens en machine. Het festival zet authenticiteit en puurheid tegenover fantasie en de wereld van onbegrensde mogelijkheden. Een actueel thema waarmee Jonge Harten jonge mensen wil uitdagen en inspireren.

Jonge Harten is dit jaar coproducent van een drietal producties die in première gaan op het festival. Samen met het Grand Theatre Groningen produceert Jonge Harten de voorstelling DIY_Ballet van jonge maakster Rosa van Leeuwen. In coproductie met Festival Cement produceert Jonge Harten RO-BOT, een voorstelling van gezelschap Firma Draak, dat voor hun debuut NXT LVL (dit jaar ook te zien op Jonge Harten) veel lovende recensies ontving. Daarnaast debuteert de Vlaamse Julie Cafmeyer op het festival. Cafmeyer studeert momenteel nog op de Toneelacademie Maastricht en brengt het zeer eerlijke en humoristische drieluik DE TAFEL, HET BAD en DE AFTERPARTY uit op Jonge Harten.

Op het programma vinden we dit jaar wederom een paar Nederlandse premières van buitenlandse makers. Jonas Vermeulen en Boris Severen, beiden afkomstig van de kleinkunst Academie van Antwerpen, presenteren de première van The Great Downhill Journey Of Little Tommy, een voorstelling met de energie van een rock en roll-concert. Een andere Nederlandse première is TO BREAK the window of opportunity van het Vlaamse kunstenaarsduo Robbert&Frank/Frank&Robbert. Ook debuteert You may now kiss the bride van Evelien Bosmans, Joke Emmers, Thomas Janssens en Matthias Meersman in Nederland op Jonge Harten 2014.

Buiten de voorstellingen biedt het theaterfestival ook een randprogrammering, in de Oosterstraat heeft het haar eigen Jonge Harten 2D café met een muziekprogramma van jong talent; Kraken, Minus The Tiger, Oliver Alexander, Charrles, Blue Crime en een preview van muziektheatervoorstelling Gloria van Orkater / De Nieuwkomers. Ook zijn er installaties te zien van de hand van studenten van Kunstacademie Minerva o.l.v. Marc van Vliet (bekend van TUIG). In de aanloop van het festival leidde Jonge Harten tien studenten op tot bloggers die voorafgaand en tijdens het festival een blog bijhouden met reportages, interviews, recensies en voorbeschouwingen.

Het festival bereikt inmiddels met zijn voorstellingen, workshops en andere activiteiten ruim 10.000 bezoekers per jaar. Het Jonge Harten Festival vindt plaats in onder andere de Stadsschouwburg, het Grand Theatre, Theater de Machinefabriek, maar ook op bijzondere pop-up locaties.


Uitzonderlijk
Het festivalthema van deze zeventiende editie is #nofilter. Zo neemt de Vlaamse theatermaker Tom Struyf je in 'Another great year for fishing' mee achter de coulissen van de snelle, mooie wereld die je van alle kanten voorgespiegeld krijgt. Theatermaakster Davy Pieters brengt in 'The Truth about Kate' een dubbelzinnige celebrity-documentaire op het podium over een vrouw die een superster wordt.


Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» The -week- Agenda
» Jonge Harten Festival speelt met volwassen worden

Locatie(s):
» Stadsschouwburg Groningen
» Grand Theatre
» Theater de Machinefabriek

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Jonge Harten Festival 2014 lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2022 theAgenda.nl/HyperLeap