theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Internationaal Franz Liszt Concours

23 internationale jonge pianisten gaan de strijd aan in Utrecht.

13-10-2014 - De 10de editie van het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours vindt plaats van 26 oktober tot en met 8 november 2014 in het nieuwe TivoliVredenburg in het stadscentrum van Utrecht.

Trailer IFLC

Het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours van Utrecht wordt wereldwijd beschouwd als één van de meest prestigieuze muziekconcoursen en staat bekend om zijn professionele en zorgvuldige ondersteuning van jonge musici. Het concours richt zich op jonge pianisten in de leeftijd 17 tot 29 jaar en is geheel gewijd aan de pianomuziek van Franz Liszt. Deze exclusieve aanpak, de uitgebreide carrièrebegeleiding én de vele internationale concertengagementen voor de prijswinnaars geven het Liszt Concours een uniek karakter.

Naast de strijd die 23 jonge pianisten met elkaar aangaan in TivoliVredenburg in Utrecht, worden er andere activiteiten georganiseerd. Zo kunnen bezoekers 2 tentoonstellingen bekijken, waaronder Liszt Concours in Beeld waarbij foto's een kijkje achter de schermen van het evenement geven. De expositie Liszts Vleugels laat 10 historische instrumenten zien uit de tijd van Franz Liszt. Hierbij kan het publiek een muzikale rondleiding krijgen. Verder zijn er talkshows, gratis lunchpauzeconcerten en masterclasses.

Voor een periode van bijna drie jaar vertegenwoordigt het Liszt Concours de Prijswinnaars in zowel Nederland als in het buitenland als onderdeel van hun Career Development Programme. Laureaten van het Liszt Concours hebben reeds op alle continenten gespeeld.,

Tot de Prijswinnaars van het Concours behoren onder anderen: Martyn van den Hoek, Gregorio Nardi (1986), Enrico Pace, Wibi Soerjadi (1989), Sergey Pashkevich (1992), Igor Roma (1996), Masaru Okada, Yundi Li (1999), Jean Dubé (2002), Yingdi Sun (2005), Vitaly Pisarenko, Nino Gvetadze (2008), Masataka Goto en Olga Kozlova (2011) .


Uitzonderlijk
Het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours wordt elke drie jaar in Utrecht gehouden. Het is één van de bekendste en meest prestigieuze muziekconcoursen ter wereld, waarin dit jaar 23 deelnemers strijden voor de verschillende prijzen inclusief een uitgebreid Career Development Programme, met onder andere concerten in vele landen over de hele wereld.

Achtergrond
Het concours was in 1986 voor het eerst en wordt sindsdien eens in de 3 jaar in Utrecht gehouden. Het staat bekend als een van de meest bekende en prestigieuze muziekconcoursen ter wereld en is geheel gewijd aan de muziek van Franz Liszt. Jonge pianisten tussen de 17 en 29 jaar kunnen meedoen. Ze kunnen 50.000 euro aan prijzengeld en uitgebreide carrièrebegeleiding winnen.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» The -week 45 - Agenda
» Tweede editie Young Pianists Festival

Locatie(s):
» TivoliVredenburg

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Internationaal Franz Liszt Concours lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2022 theAgenda.nl/HyperLeap