theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Dutch Design Week 2014

Het thema 'Úp' geeft dit jaar de koers aan.

13-10-2014 - Dutch Design Week biedt ontwerpers een internationaal podium en laat het publiek kennismaken met de grenzeloze mogelijkheden van design in een setting die een festivalgevoel opwekt.

DDW2014

Na het ‘Now future’ van 2013 kiest DDW dit jaar voor een thema dat weliswaar duidelijk de koers aangeeft, maar ruimte laat voor eigen interpretatie en invulling. ‘UP’ drukt een richting, een beweging, en een gevoel uit. Binnen het programma is er traditiegetrouw veel ruimte voor het experiment, interdisciplinaire cross-overs en het creatieve proces.

Het programma bevat dit jaar veel debatten, lezingen en seminars. Sprekers zijn onder meer Richard van der Laken, Arne Hendriks, Alice Rawsthorn, Timo de Rijk en Jurgen Bey. Ook minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker verleent haar medewerking. Zij komt op 18 oktober naar Eindhoven om de Dutch Design Awardshow te openen.

Kunstenaar en tentoonstellingsmaker Arne Hendriks is een van de ambassadeurs van de 13e editie van Dutch Design Week (DDW) samen met Het ontwerpersduo Scholten & Baijings. Hendriks, die vorig jaar met ‘The Incredible Shrinking Man’ de Future Concepts Award in de wacht sleepte, zal niet alleen optreden als vertegenwoordiger van het evenement: onder meer met een workshop als aftrap van het project ‘Fatberg’ geeft hij ook een inhoudelijke invulling aan zijn ambassadeurschap. Het ontwerpersduo Scholten & Baijings wil, naast het optreden als vertegenwoordiger, met het organiseren van een collegetour ook een inhoudelijke bijdrage leveren aan het programma.

Op tientallen plaatsen door heel de stad zijn exposities, lezingen, tentoonstellingen etc. te bewonderen. Programmalocaties zijn Design Academy Eindhoven (DAE) en Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), daarnaast openen bekende locaties als Kazerne en Schellensfabriek, Sectie C en TAC, MU en het Van Abbemuseum hun deuren voor (inter)nationale exposities. Verder presenteren onder meer Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk, Piet Hein Eek en gelegenheidscollectief Dutch Invertuals nieuw werk.

In het Klokgebouw presenteren de drie Nederlandse Technische Universiteiten (Eindhoven, Delft, Twente) zich voor het eerst op locatie. Onder de naam Design United (3TU) tonen ze het design van de toekomst en de rol daarin van technologie. Verwachte hoogtepunten zijn onder andere de Graduation Show van DAE, een Design Health Hackaton van Philips in het Philips museumen de Now future-avond op 23 oktober in samenwerking met VPRO. Natuurlijk is er ook de jaarlijkse expositie en prijsuitreiking van Dutch Design Awards (DDA)


Uitzonderlijk
Na het ‘Now future’ van 2013 kiest DDW voor haar dertiende editie voor een thema dat weliswaar duidelijk de koers aangeeft, maar ruimte laat voor eigen interpretatie en invulling. ‘UP’ drukt een richting, een beweging, en een gevoel uit.

Achtergrond
Dutch Design Week (voorheen Week van het Ontwerp) is een grootschalig en internationaal jaarlijks negendaags evenement in Eindhoven waarbij design in allerlei facetten centraal staat. Met dit jaarlijkse evenement onderstreept Eindhoven de ambitie om zich te profileren als design- en technologieregio en het designklimaat verder uit te bouwen en te versterken.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Dutch Design Week

Locatie(s):
» Klokgebouw - Strijp S
» Technische Universiteit Eindhoven
» Philips Museum

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Dutch Design Week 2014 lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap