theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Haagse Popweek

Groter dan ooit!

06-10-2014 - Van vrijdag 17 tot en met zondag 26 oktober vindt de Haagse Pop Week weer plaats. Dat betekent dat Den Haag weer uit z’n voegen barst en tien dagen lang volop in het teken staat van de lokale Haagse popmuziek.

XOXO Haagse Popweek 2013
Affichebeeld HPC Winterfest
Affichebeeld HPC Winterfest
Foto: (c) degausser illusions

Van een intiem akoestisch optreden in een kleine kroeg of bijzondere optredens op onverwachtse plekken, tot aan een dampend of knetterhard optreden op één van de bekende podia die de stad rijk is. Met een selectie van bijna 200 bands en acts op maar liefst 34 locaties is de Haagse Pop Week dit jaar groter dan ooit.

De Haagse popweek is een initiatief van Het Haags Pop Centrum (HPC) dat in 1985 werd opgericht door Haagse Popmuzikanten en de gemeente Den Haag, Het Haagsch Popcircuit, een bundeling van Haagse popcollectieven, ging er in september 1985 in op. De Haagse Popweek, ieder jaar in oktober, is het grootste festival van het HPC en wordt afgesloten in het Paard van Troje. De uitreiking van de Haagse Popprijzen zijn een vast onderdeel van de Haagse Popweek.

Speciale aandacht is er dit jaar voor het 20 jarig bestaan van Radio Tonka, het 25-jarig jubileum van de Holland Spoor Studios, Popronde Den Haag en albumpresentaties van Friends of the Family, Noblesse, Kingfisher Sky en Fexet. Daarnaast wordt dit jaar voor het eerste de stad Delft bij het festival betrokken en is er aandacht voor dancemuziek.


Uitzonderlijk
Met een selectie van bijna 200 bands en acts uit de Haagse scene op maar liefst 34 locaties is de jaarlijkse Haagse Pop Week dit jaar groter dan ooit.

Achtergrond
De Haagse popweek is een initiatief van Het Haags Pop Centrum (HPC) dat in 1985 werd opgericht door Haagse Popmuzikanten en de gemeente Den Haag. De Haagse Popweek, vindt ieder jaar plaats in oktober is het grootste festival van het HPC. Het festival wordt afgesloten in het Paard van Troje. De uitreiking van de Haagse Popprijzen zijn een vast onderdeel van de Haagse Popweek.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» HPC Winterfest
» Oktober is eenmalig Haagse Popmaand

Locatie(s):
» Paard van Troje
» Centrum Den Haag

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Haagse Popweek lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2022 theAgenda.nl/HyperLeap