theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

BredaPhoto 2014

Songs from the heart

29-09-2014 - Zeven weken lang biedt het internationaal fotofestival BredaPhoto een gevarieerd programma van 54 nationale en internationale fotografen. Het tweejaarlijkse festival koos voor 2014 het thema 'Songs From the Heart'.

BredaPhoto2014 - Omroep Brabant

Op 11 september werd BredaPhoto feestelijk geopend in Mezz door auteur van het boek ‘Wij zijn nog nooit zo romantisch geweest’ Hans Kennepohl. BredaPhoto poogt elke twee jaar een maatschappelijk relevant thema te voeren. Dit jaar duikt BredaPhoto met het thema Songs From the Heart in de Nieuwe Romantiek de idealen authenticiteit, uniciteit en oprechtheid. BredaPhoto benadrukt haar link met de maatschappij en bijpassend thema door de vrij toegankelijke XXL expositie op en rond het Chasséveld waar iedereen op ieder gewenst tijdstip kan gaan kijken.

Tijdens BredaPhoto staan gevestigde fotografen uit binnen- en buitenland naast jong talent. Onder hen is Todd Hido, die een grote solotentoonstelling in het MOTI heeft. Magnum fotograaf Alec Soth maakt deel uit van de expositie in het Chassépark. De Nederlandse Fotograaf Koen Hauser laat voor het eerst de serie zien die hij in opdracht van Fotoweek maakte. Exclusieve projecten voor BredaPhoto 2014 werden gemaakt door fotografen Ola Lanko, Jan Rosseel, Bert Danckaert, Martijn van de Griendt en Eelco Brand. Daarnaast zijn er tientallen lezingen, boekpresentaties, fotoreviews, masterclasses en workshops.

Wie het verhaal achter de foto's wil weten, kan zich inschrijven voor een rondleiding, individueel of met een groep. Deskundige rondleiders leggen verbanden tussen het geëxposeerde werk, het festivalthema en het leven en werk van de fotografen. De bezoeker wordt dit jaar ook zelf onderwerp dankzij Walter van de Calseyde (tekstschrijver) en Kees Bennema (fotograaf). Zij kwamen met het idee om kleine portretten te maken van bezoekers van BredaPhoto.


Uitzonderlijk
Songs From the Heart is het thema voor 2014. BredaPhoto duikt in de Nieuwe Romantiek: de Romantiek van de 21e-eeuw. Want hoewel de romantische idealen van authenticiteit, oprechtheid en uniciteit al meer dan twee eeuwen oud zijn, zijn deze idealen vandaag de dag weer springlevend. De uitgenodigde fotografen verkenden het spanningsveld rond de Romantiek als kunststroming, als lifestyle en als scheldwoord.

Achtergrond
BredaPhoto is een internationaal fotofestival dat sinds 2003 iedere twee jaar plaatsvindt in het stadscentrum van Breda. Zeven weken lang biedt het festival een gevarieerd programma. Gevestigde fotografen uit binnen- en buitenland staan er naast jong talent.

Door onze redactie

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


BredaPhoto 2014 lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap