theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Start Popronde 2014 met opening door Kensington

Het reizende muziekfestival gaat dit jaar wedereom in Nijmegen van start

15-09-2014 - Popronde is een landelijk reizend festival. In 2014 strijkt Popronde neer in 31 steden, in elke stad treden op één avond circa 35 opkomende Nederlandse bands en artiesten op bij een twintigtal podia in het centrum.

Popronde the Movie
LEFT - Popronde 2014 Tilburg
LEFT - Popronde 2014 Tilburg
Foto: Aviva Bing

Popronde Nijmegen betekent de aftrap van Popronde 2014, en vindt voor het eerst plaats op een donderdag. Tijdens deze editie zullen in het centrum van Nijmegen 81 optredens plaatsvinden bij de 38 deelnemende locaties: een record! Het festival wordt geopend in Museum Het Valkhof door oud-Popronde deelnemer Kensington, die het spreekwoordelijke lintje zullen doorknippen begeleid door een speech, zij zullen niet optreden.

Het doel van Popronde is om vooralsnog onbekende bands de mogelijkheid te geven zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour-en speelervaring op te doen. De programmering is niet gebonden aan een muziekstijl en geeft een overzicht van wat op live muziekgebied - buiten de mainstream om - in Nederland gebeurt, hierin is bijna elk genre vertegenwoordigd.

Binnen de steden die het aandoet, vindt Popronde plaats in laagdrempelige locaties, die verschillend zijn van grote en sfeer. Het publiek kiest aan de hand van het programma haar eigen route uit. De bands die spelen zijn afkomstig uit heel Nederland en krijgen middels de Popronde de mogelijkheid zich te presenteren voor publiek, pers en programmeurs van plaatselijke podia en festivals. Popronde is een kweekvijver en het festival is een opstap naar zalen en festivals buiten de eigen regio.

Voorbeelden van deelnemers uit het verleden die het ver hebben geschopt: Racoon, De Staat, Handsome Poets, Marike Jager, Dotan, Chef' Special, Go Back to the Zoo, John Coffey, Blaudzun, Mister & Mississippi, Case Mayfield, Bells of Youth, Roosbeef, Kensington en Lucky Fonz III.

De Popronde vindt plaats van 18 september tot en met 29 november
Uitzonderlijk
Popronde speelt in op de afnemende speelmogelijkheden voor bands. Het is voor beginnende bands - hoe goed ook - vaak moeilijk om buiten hun eigen regio optredens te regelen en publiek te trekken. De opzet van Popronde - veel spannende bands op aantrekkelijke locaties en ook nog eens gratis toegankelijk - weet wel publiek te trekken en aandacht te genereren voor (nog onbekende) bands.Jaarlijks worden 120 bands uit de circa 1100 aanmeldingen geselecteerd. De Popronde is een showcasefestival en bevat zeker geen wedstrijdelement!

Achtergrond
De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland, en is voor de jaarlijkse selectie van 120 talentvolle, opkomende Nederlandse bands en artiesten dé kans om
intensieve speel- en tourervaring op te doen, een nieuw publiek te bereiken en hun netwerk buiten de eigen regio uit te breiden. De Popronde vormt zo een belangrijke
schakel in de doorstroom van artiesten naar het bestaande live circuit en voeding voor de Nederlandse Popmuziek. De Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Popronde wederom groter in 2015
» Herman Brood Academie on Tour

Evenement - geweest:
» Popronde 2014

Locatie(s):
» Centrum Nijmegen

Groep(en)
» Kensington

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Start Popronde 2014 met opening door Kensington lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap