theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Nijmegen wordt weeklang mega-stad

Stad maakt zich op voor Vierdaagse en Vierdaagsefeesten

10-07-2014 - Vanaf maandagavond wordt met man en macht gewerkt om de pittoreske provinciestad Nijmegen om te bouwen tot een metropool. De stad verwacht ongeveer 2 miljoen bezoekers die van het grootste muziek- en wandelfestival komen genieten.

Komende week zal de stad omgebouwd zijn tot het grootste festival van de wereld met allerlei soorten muziek, attracties en niet te vergeten vanaf dinsdag tot en met vrijdag de wandelaars.

De wandelvierdaagse zelf wordt gehouden van 15 tot en met 18 juli. De Vierdaagsefeesten beginnen enkele dagen eerder op de 12e. De Vierdaagsefeesten worden georganiseerd door de Actie Comité Binnenstad Nijmegen (ACBN), de wandelvierdaagse wordt georganiseerd door de KNBLO.

Als aanstaande zaterdag het startschot wordt gegeven voor de Zomereesten dan heeft de stad een ingrijpende metamorfose ondergaan met tijdelijk viaducten, podia met enorme overkappingen, veerdiensten naar een speciaal festivaleiland, enorme richtingaanwijzers en heel veel eettenten. De zomerfeesten begonnen ooit eens als een te groot uitgevallen braderie met carnavalsinvloeden, maar is nu uitgegroeid tot een ware metropool met enorm veel mensen op de been, heel veel nationaliteiten en Engels duidelijk als tweede taal.

Grootste sportevenement van Nederland
Gemiddeld doen er meer dan 40 duizend wandelaars mee en afhankelijk van leeftijd lopen ze 30, 40 of 50 km per dag. Elke dag kent een andere route Dag van Elst (deel ten noorden van de stad), Dag van Wijchen (westen), Dag van Groesbeek (oosten) en Dag van Cuyk (zuiden). De intocht van de Vierdaagse op vrijdag over de Annastraat, dan omgedoopt tot Via Gladiola, is het hoogtepunt van het evenement

Grootste muziekfestival van Europa
De Vierdaagsefeesten hebben zich al jaren ontwikkeld tot de grootste gratis muziekfestijn van Europa. De laatste jaren probeert de organisatie te sturen op een breder aanbod van muziek. Naast muziek is er steeds meer ruimte voor theater, kunst en speciale kinderactiviteiten.

Omwille van publiekbeheersing liggen de podia over het hele stad verspreid tot zelfs aan de overkant van de Waal. De drie grote parken van de stad hebben een speciale programmering: het Kronenburgerpark heeft een jazz-programmering (Otis Park), het Valkhofpark heeft een alternatieve popmuziekprogrammering (Valkhof Festival) en het Hunnerpark heeft een houseprogrammering (Matrixx at the park). Opvallende andere locaties Latin Stage (Waalpark), De Oase met World muziek (Kelfkensbos), Festival op 't Eiland (Waalstrand), De Kaaij (onder de Waalbrug) en de akoestische optredens in de St. Stevenskerk (uitverkocht) en het Besiendershuis.Uitzonderlijk
Opvallend tijdens de Vierdaagsefeesten is dat alle optredens gratis zijn, daarom is eigen drank en andere eigen consumpties niet toegestaan.

Achtergrond
Dit jaar wordt de 98ste Vierdaagse gehouden. De Vierdaagsefeesten die werden in 1970 begonnen als reactie op een toen op handen zijnde dreiging dat de Vierdaagse de stad zou verlaten. Het heette daarom ook tot 1998 de Zomerfeesten.

Door onze redactie

Zie ook:

Evenement - geweest:
» De Nijmeegse Vierdaagse 2014

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Nijmegen wordt weeklang mega-stad lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2022 theAgenda.nl/HyperLeap