theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Tiende Veteranendag groots festijn in Den Haag

24-06-2014 - Zaterdag de 28e is langs de route van het Malieveld naar het centrum allerlei dankceremonies, zoals een defilé van duizenden veteranen, ter ere van de veteranen. Op vrijdag landen meerdere parachutisten in het water bij de Hofvijver om 13:30 uur.

Trailer Veteranendag

De Nederlandse Veteranendag wordt dit jaar voor de tiende keer georganiseerd in Den Haag. Met dit jaarlijkse nationale evenement bedankt heel Nederland haar 130.000 militaire veteranen voor hun inzet, nu en in het verleden.

Ridderzaal en Binnenhof
De Nederlandse Veteranendag start in de Ridderzaal met een bijeenkomst. Honderden veteranen worden toegesproken door de minister-president in aanwezigheid van Z.M. koning Willem-Alexander (speciaal terug uit Polen). Daarna wordt op het Binnenhof de Herinneringsmedaille voor Vredesoperaties uitgereikt aan tachtig militairen, net terug van hun missie. Het programma in de Ridderzaal en op het Binnenhof kan worden bekeken op grote schermen op het Malieveld.

Uitzonderlijk
Allerlei festiviteiten zijn er te zien zoals meer dan honderd detachementen, historische legervoertuigen en tientallen muziekkorpsen; en over de Hofvijver vliegt de unieke luchtshow van moderne en historische toestellen.

Achtergrond
De allereerste Nederlandse Veteranendag was in 2005, ook in Den Haag, toen nog zonder defilé.
Na de voorzichtige start in 2005 groeide de Nederlandse Veteranendag naar gemiddeld zo’n 80.000 bezoekers.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Veteranen Filmfestival

Evenement - geweest:
» Nederlandse Veteranendag 2014

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Tiende Veteranendag groots festijn in Den Haag lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2022 theAgenda.nl/HyperLeap