theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Hemelvaart 2014

Tips voor hemelvaart!

23-05-2014 - Tegenwoordig betekent het van eeuwenoude religieuze feest van Hemelvaart voor velen alleen nog een lang weekend vrij en veel leuke uitstapjes. Bekijk de Hemelvaarttips van theAgenda!

Op Hemelvaartsdag (de naam zegt het al) vieren Christenen de hemelvaart van Jezus, veertig dagen na zijn opstanding uit het graf. Het ritueel van dauwtrappen op Hemelvaartsdag zou een magische en genezende werking hebben.

Hemelvaart betekent letterlijk opgang (vaart) naar de hemel. De Hemel is in de Bijbel een beeld voor de "goddelijke werkelijkheid". Met Hemelvaart, zo leert de Kerk, wordt Christus opgenomen in die goddelijke, niet-aardse werkelijkheid, waar de wetten van tijd en ruimte niet gelden.

Uitzonderlijk
Behalve dauwtrap-evenementen zijn er ook nog maar liefst 20 festivals dit jaar op hemelvaart.

Achtergrond
Het feest van Hemelvaart dateert uit de vierde eeuw. Het Concilie van Elvira besloot in 310 dat de verheffing van Jezus los van de uitstorting van de H. Geest (Pinksteren) gevierd moest worden. Hemelvaart werd daardoor een zelfstandig feest op de veertigste dag van Pasen.


Door onze redactie

Zie ook:

Evenementen - geweest:
» Breda Jazz Festival 2014
» Dauwpop 2014
» Jannarok 2014
» Kasteelfeesten Wijchen 2014
» Klomppop 2014
» Loungen met Hemelvaart
» Meet the Streets #Hemelvaart
» Oldtimer Festival Axel
» Tong Tong Fair 2015
» Vijftig tinten... de parodie

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Hemelvaart 2014 lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2022 theAgenda.nl/HyperLeap