theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Pasen 2014

10-04-2014 - Er valt in op 20 april 2014 veel te doen in Nederland. Dan is het namelijk weer Pasen. Op Goede Vrijdag, Eerste en Tweede paasdag kun je leuke uitstapjes maken en zijn er vele evenementen bij te wonen. Pasen is voor jong en oud!

Pasen 2014 bruist van paasfestivals, paasvuren, paasmarkten en meer evenementen. TheAgenda gaat op zoek naar leuke evenementen, uitjes en tips!

De 31e Paaseierexpositie in Arnhem-Velp. Duizenden betoverende eieren zijn hier te zien. Wat ieder jaar ook weer veel bezoekers trekt tijdens Pasen, zijn de Paasvuren in Oost Nederland.

Paaspop Schijndel. Dit festival, waar eerder o.a. Caro Emerald, Di-Rect en Blof optraden, hoort ook zeker thuis in het rijtje favorieten voor dit jaar tijdens het Paasweekend. Paaspop Den Hout. Al sinds 1995 wordt met Pasen in Den Hout het festival Paaspop georganiseerd. Paaspop Zieuwent. Met de eerste editie van Paaspop in Zieuwent in 1980 is een traditie geboren die ieder jaar vele bezoekers gedurende het Paasweekend weet te vermaken. De PoB Parade, waar tijdens het paasweekend diverse bands optreden in Breda. Poas Bloas Festival. Geniet hier van blaasmuziek van de St. Plechelmus Harmonie.

Leuke Paasuitjes: Sail Kampen, Paaskermis Deventer, Poaskearls rond de Wheme,Noordhollands Oldtimerfestival, Lammetjesdag bij de Boerinn en Historisch Festival Raalte. Deze uitjes zijn vooral geschikt voor kinderen!

Alle bekende Paasmarkten op een rijtje: Paasmarkt Den Haag, Paasmarkt Vlissingen, Paasmarkt Nijmegen, Paasmarkt Panningen en Paasmarkt Scheveningen.

Uitzonderlijk
Pasen valt altijd 6 weken na carnaval. Deze weken zijn bedoeld om te vasten en is carnaval eigenlijk een soort van Suikerfeest vooraf.

Achtergrond
Voor christenen zijn Goede Vrijdag en Pasen eigenlijk de belangrijkste gedenkdagen. Op Goede Vrijdag wordt teruggedacht aan een moment in de geschiedenis ongeveer 2000 jaar geleden waarop Jezus van Nazareth aan een kruis werd gehangen en ter dood werd gebracht. Met Pasen gedenken en vieren christenen dat Jezus weer opstond uit het graf.
Honderden mensen hebben Hem hierna gezien en Hij heeft nog veel geleerd aan zijn volgelingen voordat Hij weer naar Zijn Vader in de hemel ging.

Door onze redactie

Zie ook:

Evenementen - geweest:
» Paaspop Den Hout 2014
» Paasmarkt Vlissingen 2014

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Pasen 2014 lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap