theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Stad van de week: TILBURG

Welkom in Tilburg!

20-01-2014 - Tilburg, een stad met meer dan 200.000 inwoners, staat niet alleen bekend om haar oude textielindustrie maar ook om het grote aantal studenten die in de stad te vinden zijn. Tilburg is erg gemoderniseerd waardoor er veel leuke plekjes bij zijn gekomen.

CityFilm Tilburg

De stad Tilburg heeft niet stilgestaan de afgelopen jaren. Doordat er zo veel verbouwd en vernieuwd is, is er een contrast ontstaan tussen de historische panden en de moderne pleinen. De twee bekendste pleinen zijn het Pieter Vredeplein en het Piusplein. De hoge herenhuizen in deze straten geven een ander beeld weer van de stad.

Doordat een vijfde deel van het aantal inwoners van Tulburg bestaat uit studenten hebben uitgaansgelegenheden en restaurants hier slim op ingespeeld. Alles is goed te betalen en niet extreem duur. Een aantal leuke restaurants en uitgaansgelegenheden zijn: Café Anvers, Manana, Meesters, Pino's, Paradox en Polly Maggoo Molen, Breexz, Havana, 013, Boekanier, Bolle, De Lollipop en Culc de Sac.

Tilburg heeft niet alleen veel restaurant's en cafés te bieden maar ook evenementen en festivals. Deze variëren van het Festival van het Levenslied tot Tilburg Culinair. Meerdere evenementen zijn: Carnaval Tilburg, Koningsnacht, Tilburg Zingt, Rondje Tilburg, Hap Stap Festival en Meimarkt.

Vanuit heel Nederland komen mensen naar Tilburg om een tentoonstelling te bekijken in verschillende musea. De musea in Tilburg staan dan ook hoog aangeschreven. De bekendste musea zijn: het TextielMuseum, De Pont, Natuurmuseum Brabant, Vincents Tekenlokaal en Peerke Donderspaviljoen.

Naast verschillende musea ontbreekt het Tilburg ook niet aan bezienswaardigheden: De Oude Markt met de Heikese kerk, het Heuvelplein met de neogotische aan Sint-Josef gewijde Heuvelse kerk, het Paleis-Raadhuis, Lancierskazerne, de Goirkestraat, Geboortehuis van Peerke Donders, Hasseltplein met de Hasseltse kapel en het Indië-monument.

De filmliefhebbers zitten in Tilburg goed. Zowel de grote bekende films als minder bekende films zijn te zien in Tilburg bij de volgende bioscopen: Cinecitta, Euroscoop en Pathé.

Tilburg heeft de volgende namen op zich: Dansstad van het Zuiden, stad van de Rockacademie, de musicalopleiding en dans- en toneelopleidingen. Er zijn dan ook veel podia nodig en die zijn er ook in Tilburg. De grote podia van Theaters Tilburg en 013 Poppodium, maar ook intiemere zaaltjes, zoals Paradox, De NWE Vorst en Midi theater.

Een aantal van de mannen en vrouwen die geboren zijn in Tilburg zijn bekend te noemen: Freek Bartels (musicalacteur, zanger), Rob Stenders (radio-DJ), Jaap Spijkers (acteur), Marc-Marie Huijbregts (cabaretier, acteur), Tamara Seur (TV-presentatrice) en Hans Hoes (acteur).

De stad beschikt tevens over een groot busnetwerk met zowel stads- als streekbussen. Daarnaast zijn er voldoende taxi's om iedereen te voorzien van vervoer.Uitzonderlijk
Zoals Guus Meeuwis beschrijft in het nummer 'Brabant', gaat het licht nooit uit en is er altijd wat te beleven. Hoe meer je bekend bent met de stad, hoe meer je deze gaat waarderen om de leuke plekken.

Achtergrond
De historie van Tilburg vind je vooral terug in de Tuinstraat, Nieuwlandstraat, Noordstraat en de Willem II Straat.

Door onze redactie

Zie ook:

Evenementen - geweest:
» A Day To Remember
» AaBe, een sterk merk
» EMP Persistence Tour 2014
» Gaandeweg
» Love Story
» Meet the streets
» Storioni

Locatie(s):
» Café de Boekanier
» Textielmuseum Tilburg
» De Pont
» Natuurmuseum Brabant
» Peerke Donders
» Cinecitta
» Euroscoop Tilburg
» 013
» Paradox
» Midi Theater
» Midi Theater
» Café Anvers
» De NWE Vorst
» Tapasbar Manana
» Paradox
» 013
» Havana Tilburg

Person(en)
» Freek Bartels
» Rob Stenders
» Jaap Spijkers
» Marc-Marie Huijbregts
» Hans Hoes

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Stad van de week: TILBURG lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap