theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Intocht Sinterklaas Groningen een geweldig kinderfeest

Supergezellige sfeer met 45.000 bezoekers

18-11-2013 - ‘Alles komt goed. Geen paniek.’ De landelijke intocht van Sinterklaas in Groningen was een groot kinderfeest. Ruim 45.000 bezoekers hebben genoten van de feestelijke intocht.
Sinterklaas tijdens intocht in Kampen 2012
Sinterklaas tijdens intocht in Kampen 2012
Foto: Sjoerd van der Wal Photography | iStockphoto

Groningers zijn bijzonder trots op hoe hun stad zich presenteerde aan de Sint. Ook de goedheiligman was zeer onder de indruk van de hartelijke ontvangst. ‘Ik vond het geweldig’, wat een warm welkom!’ De intocht is vlekkeloos verlopen met slechts een aanhouding.

De aankomst van Sinterklaas langs de Hoge en Lage der A leverde mooie beelden op. Het publiek stond rijen dik langs de hele route. Op vijf podia lieten diverse artiesten zien welk jong talent Groningen in huis heeft. Twee jongens van 12 rapten hun ‘Sinterklaasrap’, jeugdcircus Santelli gaf een voorstelling en er waren diverse optreden van Groningse artiesten en orkesten.

Sinterklaas is zeer tevreden: ‘Dit was een geweldige intocht, wat een warm onthaal! Ik ben heel blij met alle kinderen die er waren. Ook de ouders, natuurlijk. Fantastisch. Ik dank de organisatie hartelijk voor een vlekkeloze intocht. Ik ga hier nog lang van nagenieten.’ Burgemeester Vreeman bevestigt het trotse gevoel van veel Groningers: ‘De intocht was een geweldig feest. Het was een prachtige dag voor Groningen.’

Na de intocht ging het feest in de stad gewoon door. Kinderen konden het Huis van Sinterklaas bekijken in de Der Aa-kerk en meeschrijven aan een reuzengroot gedicht in het Grand Theatre.

Uitzonderlijk
Op twitter kwam Piet Paniek als populairste uit de bus. Hij twitterde dan ook: ‘Alles komt goed. Alles komt goed. Altijd. Geen paniek.’ De Sint: Groningen is eigenlijk heel dichtbij, hè? Hoofdpiet: Alles is dichtbij als je er zin in hebt, Sinterklaas.’ Sint: Zie je wel, alles komt vanzelf weer goed.

Achtergrond
De organisatie geeft het publiek een pluim. Veel mensen hebben gehoor gegeven aan de oproep om met het openbaar vervoer en de fiets te komen. Er was een soepele doorstroming van het verkeer rond Groningen. Er zijn geen ongeregeldheden geweest. De Vismarkt werkte goed als overloopgebied op het moment dat het erg druk was op de Grote Markt. Ruim 3.000 mensen volgden de intocht op de Vismarkt via het grote videoscherm.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Sinterklaas in Nederland 2013
» Landelijke Sinterklaas intocht 2014 in Gouda
» Sinterklaas en zijn Pieten 2015

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Intocht Sinterklaas Groningen een geweldig kinderfeest lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap