theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Tips voor Kerst 2013

Kerstuitjes en Evenementen

06-12-2013 - TheAgenda heeft alle kerstuitjes en evenementen voor jou op een rijtje gezet. Zo hoef jij je niet te vervelen tijdens de feestdagen: van theatervoorstelling tot kerstcircus en kerstmarkten.

Kerstmis is een belangrijkste christelijke feest in het kerkelijk jaar. Tijdens de kerst wordt door christenen de geboorte van Jezus Christus gevierd. Toch hoeft voor veel mensen kerst niet perse een religieuze betekenis te hebben.

De kerstdagen zijn voor velen een tijd van samen zijn en verbondenheid. Bijna ieder huishouden heeft wel een mooi versierde kerstboom staan. Een traditie die al ver voor het christendom ontstaan is.

In Nederland worden er ieder jaar meer kerstactiviteiten georganiseerd. Zo zijn er vele kerstmarkten en speciale evenementen. Ook zijn er traditioneel altijd veel kerstcircussen en kerstconcerten.


Achtergrond
De kerstboom is een traditie die ouder is dan het christendom. Zeer waarschijnlijk was het bij onze Germaanse voorouders traditie om de kortste dag te vieren met een altijd groene tak of boom uit het bos. Deze boom of tak stond voor het leven dat voortgaat en was de voorbode van de vernieuwing. Ook het licht vormde een belangrijk symbool bij deze gebeurtenis. Om de langste nacht van het jaar te vieren werden er vreugdevuren ontstoken.

Door onze redactie

Zie ook:

Evenement - toekomst:
» WinterparadIJS 2013-2014
   4-30 december, Amersfoort

Evenementen - geweest:
» Ave Maria Kerstconcert
» Gevleugelde Kerstconcerten 2013
» Groot Kerstcircus Den Haag 2013
» Het kerstverhaal van Kleine Ezel
» Het Internationaal Kerstwintercircus
» Keeping the Dream Alive! The Christmas Show!
» Kerstconcert Mastreechter Staar
» Limburgs Kerstcircus 2013 - 2014
» Ravenstein bij Kaarslicht 2013
» Wereldkerst Circus
» Wintercircus Martin Hanson 35 jaar
» Woar geet ’t opan met kesmis?

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Tips voor Kerst 2013 lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2022 theAgenda.nl/HyperLeap