theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Nieuwe Van Gogh

Te zien in tentoonstelling Van Gogh aan het werk

09-09-2013 - Het Van Gogh Museum in Amsterdam kondigde vandaag aan dat zij een nieuw schilderij van Vincent van Gogh (1853-1890) ontdekt hebben. Het werk Zonsondergang bij Montmajour heeft Van Gogh in 1888 gemaakt nabij Arles in het zuiden van Frankrijk.
Vincent van Gogh Zelfportret als schilder, 1887/1888
Vincent van Gogh Zelfportret als schilder, 1887/1888
Foto: Van Gogh Museum

Directeur Axel Rüger: “Een ontdekking van dit kaliber is in de geschiedenis van het Van Gogh Museum nog nooit voorgekomen. Het is al zeldzaam dat er een nieuw schilderij aan het oeuvre van Van Gogh kan worden toegevoegd. Maar wat extra bijzonder is, is dat het een scharnierstuk in zijn oeuvre is en bovendien een groot schilderij uit wat velen zien als het hoogtepunt van zijn artistieke prestatie, zijn periode in het Zuid-Franse Arles. In die zelfde periode schilderde hij ook wereldberoemde werken als Zonnebloemen, Het gele huis en De slaapkamer.

Uitgebreid onderzoek van Louis van Tilborgh en Teio Meedendorp, twee senior onderzoekers van het Van Gogh Museum, wijst uit dat dit werk van Van Gogh is. “We hebben kunsthistorisch onderzoek gedaan naar de stijl, voorstelling, materiaalgebruik en context, en alles wat wij vonden wees erop dat dit werk van Van Gogh is. Stilistisch en technisch gezien zijn er talrijke parallellen met andere schilderijen van Van Gogh uit de zomer van 1888.

Het werk is te zien in Het Van Gogh Museum tijdens de jubileumtentoonstelling Van Gogh aan het werk die nog tot en met 12 januari 2014 dagelijks open is in het Van Gogh Museum in Amsterdam. Zonsondergang bij Montmajour wordt vanaf 24 september in deze tentoonstelling aan het publiek getoond.

Door www.vangoghmuseum.nl

Zie ook:

Artikel(en)
» 2015: Het jaar van Van Gogh

Evenement - geweest:
» Vertoning 'Zonsondergang bij Montmajour'

Locatie(s):
» Van Gogh Museum

Person(en)
» Vincent van Gogh

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Nieuwe Van Gogh lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap