theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Een koninklijk aandenken

24-04-2013 - Op verzoek van De Nieuwe Kerk, waar op 30 april Koning Willem-Alexander wordt ingehuldigd, maakten Francine Oomen en Sieb Posthuma een kinderboek over de voornemens van de nieuwe koning.

Het boek verschijnt ter gelegenheid van de expositie Ingehuldigd! De Oranjes en De Nieuwe Kerk, die op 11 mei opent.

Wat zou jij doen als je koning was? Als de wekker gaat en je geen zin hebt om op te staan? Als je kunt kiezen uit een verkleedkist vol spannende outfits? Als je je pap niet blieft? Als je vriendjes ruzie maken? Als jij meer in je lunchtrommel hebt dan je klasgenootjes? Als je moeder geen puf meer heeft voor de koninklijke afwas? Waar zou jij van dromen, als je koning was?

Met de vrolijke kleurenillustraties van Sieb Posthuma én het officiële staatsieportret op de achterkant, is dit prentenboek een prachtig aandenken aan de inhuldiging én een tijdloos boek dat kinderen op een speelse manier aan het denken zet.

Over wat zij zouden doen...

De Nieuwe Kerk Amsterdam opent op zaterdag 11 mei de deuren voor een unieke en eenmalige tentoonstelling over de koninklijke inhuldigingen. Precies honderd dagen lang staan in de kerk de feestelijke en plechtige inhuldigingen van zeven generaties Oranjes centraal. Van de Koningen Willem I, II en III, de Koninginnen Wilhelmina, Juliana en Beatrix tot en met Koning Willem-Alexander.

Door Yvette Gumbs

Zie ook:

Artikel(en)
» De Nieuwe Kerk Amsterdam verrast bezoekers met bijzondere bruiklenen

Evenement - geweest:
» Ingehuldigd!

Locatie(s):
» De Nieuwe Kerk Amsterdam

Person(en)
» Francine Oomen
» Willem-Alexander
» Prinses Beatrix

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Een koninklijk aandenken lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap